Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο Νομός Σερρών μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις για να αναπτυχθεί»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 5ης Serexpo που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη. Σε δηλώσεις του για την πετυχημένη αυτή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών τόνισε:


«Η Serexpo εξελίσσεται χάρη στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου και την υποστήριξη συνολικά του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Σερρών, σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της περιοχής μας. Η φιλοξενία της έκθεσης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου επιτεύχθηκε χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Χρήστου Μέγκλα, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεραστούν συγκεκριμένα γραφειοκρατικά κυρίως εμπόδια στην αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια να αξιοποιηθούν ακόμα καλύτερα αυτοί οι χώροι, να αποδοθούν στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Η 5η Serexpo αποδεικνύει στην πράξη ότι ο Νομός Σερρών έχει τις δυνάμεις να αναπτυχθεί, να είναι εξωστρεφής, να ανακάμψει και να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στον εθνικό καταμερισμό της παραγωγής και της οικονομίας. Είναι η ώρα να αναλάβουμε οι Σερραίοι την τύχη μας στα χέρια μας και να μην περιμένουμε από «μηχανής θεούς» να μας βγάλουν από τη δυσάρεστη θέση του πιο φτωχού νομού της χώρας. Η Serexpo είναι ένας θεσμός που ενώνει και είμαστε εδώ για να τον υποστηρίξουμε ελπίζοντας ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας μας». 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε επίσης στην αγροτοδιατροφική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 5ης Serexpo. Σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε: 
«Ο Νομός Σερρών υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο παραγωγικούς Νομούς της χώρας. Στα μέρη μας ευδοκίμησαν σημαντικές βιομηχανίες που πλέον δεν λειτουργούν είτε γιατί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις ραγδαίες τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών είτε διότι δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στον ακραίο και χωρίς κανόνες ανταγωνισμό, είτε διότι οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν περιοχές εκτός της Ελλάδος να λειτουργήσουν με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο Νομό Σερρών ανθρώπινο και παραγωγικό δυναμικό που μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να συμμετέχουν στον εθνικό και διεθνή ανταγωνισμό με καλύτερους όρους, μπορούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και να αναστήσουν την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική μας οικονομία. Είναι αλήθεια ότι την τελευταία δεκαετία της κρίσης αυτές οι υπαρκτές δυνάμεις δεν υποστηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε είτε λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, είτε λόγω των αναπτυξιακών παθογενειών που κυριάρχησαν ιδίως την περίοδο 2010 – 2014. Τώρα που χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια και τις περιοριστικές πολιτικές δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Είναι πλέον ζήτημα πολιτικής απόφασης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του Νομού Σερρών, να μπει ο Νομός μας σε προτεραιότητα, χωρίς εκπτώσεις σε εργασιακά δικαιώματα και στους μισθούς των εργαζομένων πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια ανεξάρτητα από που προέρχεται αλλά και να ελέγξουμε τυχόν «εκπτώσεις», εμπόδια και καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.