Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν στην κυβέρνηση να μιλά για φοροελαφρύνσεις»

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Έναντι ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια και δημιούργησε ένα ταμειακό μαξιλάρι των 37 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε γεμάτα ταμεία και μπορεί να προχωρήσει στις μειώσεις των φόρων που ήδη είχε ψηφίσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν το μόνο αποτέλεσμα της νέας κυβέρνησης είναι η αλλαγή της στάσης της σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό. Στο ζήτημα της Μακεδονίας πλέον επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο δε προσφυγικό ανακάλυψε εσχάτως ότι οι αιτίες των προσφυγικών ροών είναι γεωπολιτικές ενώ προεκλογικά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική ανικανότητα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε: «Περιμένουμε όπως όλοι οι πολίτες να δούμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αν και οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης  θα αποκαλυφθούν με την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού, ο οποίος θα αποτυπώσει συνολικά το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Προς το παρόν στο μόνο που έχει δείξει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα είναι στη διαμόρφωση ενός υπερσυγκεντρωτικού κράτους γύρω από τον πρωθυπουργό, στην κομματικοποίηση του κράτους και στην πρωτόγνωρη παραβίαση των κανόνων για την τοποθέτηση ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης. Η θεσμική εκτροπή μάλιστα με την παρέμβαση στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τροποποιήσεις του Κλεισθένη που αλλοιώνουν την λαϊκή ετυμηγορία είναι βαθιά αντιδημοκρατική και προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη». 
Ειδική αναφορά έκανε ο Βουλευτής Σερρών και στην πολιτική της κυβέρνησης για τις τράπεζες τονίζοντας ότι: «Η ασυλία των τραπεζιτών που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για να αποφύγουν τον διαχειριστικό έλεγχο και τον τρόπο που φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματίες αλλά και κόμματα δανειοδοτήθηκαν χωρίς εγγυήσεις, είναι αδικαιολόγητη. Οι τράπεζες μεταξύ άλλων διαχειρίζονται και δημόσιο χρήμα, μεγάλο μέρος των πακέτων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας διοχετεύτηκε στις τράπεζες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λογοδοτούν και να τηρούν τους νόμους». 
Σε ερώτηση τέλος για τον αν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει αρχηγό από τη βάση υποστήριξε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανένα. Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παράταξης και χαίρει ευρείας αποδοχής από τον κόσμο εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδείχτηκε πρωθυπουργός και στις τελευταίες εκλογές υποστηρίχθηκε από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, γεγονός που είναι η κατ εξοχήν νομιμοποίηση από τη βάση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.