Thursday, September 5, 2019

Κυπριακοί Παραδοσιακοί Χοροί στην «Ελληνοκυπριακή βραδιά» στην Νέα Ζίχνη Σερρών (Α Μέρος- video)

Το Χορευτικό του Πολιτιστικού  Ομίλου Κατεχόμενης Μόρφου Χορεύει Παραδοσιακούς Χορούς της Κύπρου

Του Χρήστου Κατσαρού

Ο Χορευτικός Όμιλος Μόρφου έδωσε βροντερό παρών, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, στην μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ζίχνης Σερρών, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στις 20:30 το βράδυ, στην αίθουσα πολιτισμού «Μαριάννα», του Δήμου Νέας Ζίχνης, στα πλαίσια της Ελληνοκυπριακής βραδιάς και συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Όμιλος Κατεχόμενης Μόρφου – Κύπρου και η χορωδία του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Νέας Ζίχνης, για τα 45 χρόνια μνήμης από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.  
Οι χορευτές του Πολιτιστικού  Ομίλου Κατεχόμενης Μόρφου απέδωσαν με εντυπωσιακό τρόπο αντιπροσωπευτικούς χορούς της Κύπρου, υπό τους ήχους μουσικής. Με στόχο τη διατήρηση, διάσωση, διάδοση και μεταλαμπάδευση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων της Κύπρου στις νεότερες γενιές.

Χοροί του Χορευτικού Ομίλου Μόρφου με την σειρά :

1.    1ος Γυναικείος
2.    3ος Γυναικείος
3.    1ος Ανδρικός
4.    Συρτός αντρικός
Κυπριακοί Παραδοσιακοί Χοροί του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου στην Νέα Ζίχνη Σερρών 19.8.19 (Α Μέρος) https://youtu.be/YK0y0SZVBvQ
Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.