Sunday, September 29, 2019

Χρ. Γιαννούλης: “Βούλησή μας η ενίσχυση της παρευξείνιας συνεργασίας”


Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, επισημαίνει σε δήλωση του από το Σότσι της Ρωσίας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης. Ο κύριος Γιαννούλης που συμμετέχει στην 54η Συνάντηση της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, τονίζει μεταξύ άλλων πως ο ΟΣΕΠ μπορεί να λειτουργήσει ως δίαυλος για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Γιαννούλη:


«Η Ελλάδα, που έχει το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του ΟΣΕΠ, οφείλει να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών σε ένα ευρύ πεδίο παραγωγικών τομέων της οικονομίας, με απώτερο στόχο τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Σήμερα 27 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την ενίσχυση του επιχειρησιακού χαρακτήρα του Οργανισμού, με ενεργότερη συμμετοχή των κρατών-μελών αλλά και των περιφερειακών φορέων. Αναμφίβολα στις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η χώρα μας είναι και η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τους λαούς της περιοχής συνδέουν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, που αποτελούν και το καλύτερο εφόδιο για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων στο πλαίσιο του ΟΣΕΠ.»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.