Sunday, September 1, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να παραταθεί η απασχόληση των 5066 ατόμων στη δασοπροστασία όλης της χώρας»

Είκοσι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ 429/28.08.2019) με την οποία ζητούν την παράταση της απασχόλησης 5066 ατόμων που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Οι Βουλευτές αφού τονίζουν τις ανάγκες που καλύπτουν αυτοί οι εργαζόμενοι για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών αλλά και την βοήθεια που προσέφεραν το διάστημα της απασχόλησής τους σε όλη τη χώρα, ζητούν από τους Υπουργούς Εργασίας και Περιβάλλοντος τη συνέχιση αυτής της δράσης που χρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ όπως ακριβώς προβλεπόταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Τονίζουν μάλιστα ότι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών, για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της χώρας, όχι μόνο πραγματοποιώντας καθαρισμούς και υλοτομίες συσσωρευμένης βιομάζας, αλλά και συμμετέχοντας σε διανοίξεις δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων. Στο προαναφερθέν πρόγραμμα εντάχθηκε και η προτεραιότητα της απόκτησης δεξιοτήτων των απασχολουμένων, με ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν ανά δασική αρχή, επί σχετικών με το αντικείμενο της απασχόλησής τους θεμάτων, οι δε δασικές αρχές έχουν την υποχρέωση, με τη λήξη του προγράμματος, να χορηγήσουν στους απασχολούμενους όχι μόνο βεβαίωση του χρόνου απασχόλησής τους αλλά και της ικανότητάς τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος του δασεργάτη. Υπενθυμίζουν τέλος, ότι με την είσοδο της Δασικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση αυξάνονται οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιηθούν, εξίσου αποτελεσματικά και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς τα περισσότερα αντιπυρικά μέτρα λαμβάνονται εκτός της περιόδου αυτής.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.