Thursday, September 5, 2019

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΘ


Η συντριπτική πλειοψηφία των ΑμεΑ αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδης ανάγκες. Ωστόσο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εξαγγέλλει μέτρα στήριξης τους, αλλά ετοιμάζει νέα αντιδραστική αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος και περικοπές 900 εκ. Ευρώ στις προνοιακές δαπάνες, υλοποιώντας δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, όπως επικαιροποιήθηκαν στο Eurogroup της 8ης Ιούλη. Παράλληλα σχεδιάζει τη γενίκευση του αντιδραστικού κριτηρίου της «Λειτουργικότητας» του Αναπήρου στην απονομή των ποσοστών αναπηρίας, το οποίο θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίθετα εξαγγέλλει νέες φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (μείωση φορολογίας από 28% στο 20% και μείωση της φορολογίας στα μερίσματα των  μετόχων από 10% στο 5%) την ώρα που αυτοί συνεισφέρουν μόλις κατά 5% στα συνολικά κρατικά φορολογικά έσοδα, ενώ δεσμεύεται σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών, σε όφελος της συμμαχίας, στο 2% του ΑΕΠ της χώρας (3,8 δις Ευρώ το 2017). Ταυτόχρονα η θεσμοθέτηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, του δικαιώματος της μεγαλόεργοδοσίας, να απολύει προσωπικό χωρίς δικαιολόγηση, αλλά και οι διάφορες αναίτιες-προκλητικές απολύσεις συνδικαλιστών, όπως αυτή του Προέδρου του Σωματείου Μετάλλου Ν. Σερρών (την οποία η επιθεώρηση εργασίας έκρινε καταχρηστική), συνδυασμένες με την ένταση της κρατικής βίας, έρχονται να καλλιεργήσουν το φόβο στο λαό, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής:   
 

Νέα προνόμια στους λίγους – ανακατανομή της φτώχειας στους πολλούς – καταστολή

Για όλους τους παραπάνω λόγους χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Δίνουμε παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλ. Αριστοτέλους (αναχώρηση στις 15:30 απέναντι από τα δικαστήρια) 

Διεκδικούμε: 

·         Κατάργηση της λειτουργικότητας του αναπήρου - Κατάργηση του σφαγείου των ΚΕΠΑ και του απαράδεκτου κανονισμού πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας. 
·         Οι οποιεσδήποτε παροχές δίνονται από το κράτος να έχουν το χαρακτηριστικό πως σκοπός τους θα είναι η εξάλειψη των ιδιαίτερων δυσκολιών που γεννά η κάθε αναπηρία στην ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. 
·         Καμία μείωση σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
·         Να μην πληρώνουμε για τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες-εξετάσεις- φάρμακα.
·         Να μην πληρώνουμε για τα απαραίτητα είδη αναπηρίας-ιατρικά είδη.
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους ικανούς προς εργασία ΑμεΑ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.