Sunday, September 29, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η αντιπολίτευση γίνεται στη βάση των συμφερόντων του ελληνικού λαού»


Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη σε κανάλι των Σερρών, στο Δίκτυο TV και την δημοσιογράφο Μαρία Νάβαλη, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, αναφέρθηκε σε όλα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Αφού ευχαρίστησε τον τηλεοπτικό σταθμό και τη δημοσιογράφο για την φιλοξενία τους, υποστήριξε ότι:
Για την μετεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα βρίσκεται σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και αντιστοίχισης της μεγάλης εκλογικής του βάσης με την βάση των οργανωμένων μελών και φίλων. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης του χώρου, σήκωσε το μεγάλο βάρος της εκλογικής αναμέτρησης και πέτυχε να κυριαρχήσει στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων με το 31,5 % των πολιτών να δίνουν τη θετική τους ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήκαμε μια εκλογική ήττα η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν στρατηγική ήττα όπως πολλοί προεξοφλούσαν, επιθυμούσαν και επιδίωκαν».


Για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: «Ως αξιωματική αντιπολίτευση έχουμε δηλώσει ότι θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα τοποθετούμαστε με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θα στηρίζουμε θετικές πρωτοβουλίες και θα αναδεικνύουμε αυτά που πιστεύουμε από τη δική μας οπτική ότι έρχονται σε αντιδιαστολή με αυτά που χρειάζονται πραγματικά η κοινωνία και η χώρα. Οι φοροελαφρύνσεις που έφερε η κυβέρνηση στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που άλλαξε προς το παρόν είναι ότι η ΝΔ φρόντισε να ελαφρύνει περισσότερο τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες. Η οικονομική πολιτική της ΝΔ μέχρι στιγμής εξαντλείται στην εξαφάνιση των 37 δις ευρώ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο. Δυστυχώς και ενώ είχαμε προετοιμάσει κατάλληλα την οικονομία για την άμεση μείωση των πλεονασμάτων, η νέα ηγεσία της εθνικής οικονομίας παραπέμπει το κομβικό αυτό ζήτημα στις καλένδες του μέλλοντος, φιλοδοξώντας ότι θα πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης που δεν φαίνονται εφικτοί λόγω των κλυδωνισμών σε παγκόσμιο επίπεδο».
Για το προσφυγικό:  «Η κυβέρνηση έρχεται σταδιακά αντιμέτωπη με τον προεκλογικό λαϊκισμό της. Το προσφυγικό ζήτημα είναι οξυμένο λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή και της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία. Τώρα το ομολογούν οι κυβερνητικοί παράγοντες που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ανικανότητα διαχείρισης των σύνθετων προβλημάτων διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών». 
Κλείνοντας ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, αναφέρθηκε στην διαρκή υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού από τη ΝΔ και την επανειλημμένη πρακτική της άλλα να λέει προεκλογικά και άλλα να κάνει όταν αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση, τονίζοντας: «Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν κόμμα του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας και μέχρι σήμερα δεν έχει εισπράξει το ανάλογο πολιτικό κόστος. Το 2012 έταζε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και έγινε ο πιο σκληρός εκφραστής της λιτότητας και της διάλυσης της μεσαίας τάξης. Καταψήφισε και πολέμησε την Συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα αγωνιά για την εφαρμογή της και λέει ότι θα την τιμήσει. Στο ζήτημα της αναγραφής ή όχι του θρησκέυματος στους τίτλους σπουδών και τα απολυτήρια εκπαίδευσης διατυμπάνιζε σε όλες τις κατευθύνσεις ότι θα διατηρήσει την αναγραφή του θρησκεύματος και σε μια νύκτα την κατάργησε υιοθετώντας τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό».


Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.