Wednesday, November 2, 2016

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Τα σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα οποία μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις η Κυβέρνηση, έθεσε σήμερα το απόγευμα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη συζήτηση, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνέχεια της συνάντησης των δυο ανδρών στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό την παρέμβασή του ώστε να αρθούν άμεσα τα όποια εμπόδια στην ομαλή εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Η συζήτηση αφορούσε μια σειρά ζητημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως σε πέντε κρίσιμους τομείς, όπου υπάρχουν προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μόνο από την κυβέρνηση:
1.Πρόοδος υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 στους τομείς Υγείας, Επιχειρηματικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
2.Μεταναστευτικό – Προσφυγικό με την εφαρμογή του αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.
3.Χρηματοδότηση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας (παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών). Ώριμο έργο για την άμεση ένταξή του στο τομεακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.
4.Αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση ζημιών σε πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
5.Καθιέρωση ειδικής ζώνης φορολόγησης (flat tax rate) 10% στην Κεντρική Μακεδονία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.


 
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση, «στη θεσμική αυτή συνάντηση που είχα σήμερα με τονΠρωθυπουργό, ζήτησα την παρέμβαση του για να δοθούν άμεσα λύσεις σε βασικά ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειάς μας. Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι η επίσπευση της επίλυσης των προβλημάτων αυτών, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, είναι μείζονος σημασίας για την Κεντρική Μακεδονία. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δει τα ζητήματα που του έθεσα».






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.