Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Γεωργαντάς: Καμία δέσμευση Σπίρτζη για την κατασκευή της ΠΑΘΕ

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά προς τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΟΥΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΡΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗ 31/10/2016 https://youtu.be/L4qjjhYVJj0


Συζητήθηκε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς Γεώργιου Γεωργαντά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη για την πρόθεση της Εγνατίας Οδού Α.Ε να εκαταστήσει σταθμό διοδίων στους Ευζώνους. Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε την ανάγκη να τηρηθούν τα αυτανόητα δηλαδή να γίνουν πρώτα οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον Α/Κ Χαλάστρας έως τους Ευζώνους και να ακολουθήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων. Τόνισε επίσης ότι η αρχή της ανταποδοτικότητας που πρέπει κατά βάση να διέπει τη λειτουργία τέτοιων σταθμών στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται καθώς είναι γνωστό ότι ο δρόμος δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου με αποτέλεσμα να έχουμε τα τελευταία χρόνια δεκάδες νεκρούς και μάλιστα από μετωπικές συγκρούσεις.
Ο Υπουργός απέφυγε να απαντήσει περί τις πρόθεσης της Κυβέρνησης να συμπεριληφθεί ως όρος στη σύμβαση παραχώρησης-εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Αντίθετα άφησε να διαφανεί ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει καμία τέτοια πρόβλεψη και ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαβούλευσης από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά την άρνηση ουσιαστικά του Υπουργού να αποδεχθεί την ουσία του προβλήματος και να συμπράξει στην λύση του ο Βουλευτής ζήτησε για το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ.Πιτσιόρλα στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης.

Δύο μόνο μπορούν να είναι οι λύσεις στο ζήτημα. Ή να υπάρχει όρος στην παραχώρηση για την άμεση και εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αναβάθμιση του τμήματος αυτού της ΠΑΘΕ ή να υπάρξει εξαίρεση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος από τη σύμβαση παραχώρησης έτσι ώστε να αναζητηθούν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ολοκλήρωση του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.