Thursday, May 25, 2017

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, μιλώντας σήμερα, στην Θεσσαλονίκη, στην Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ, αποδέχτηκε, ότι προχθές στην βουλη, ψήφισαν την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, για το 2019 και το 2020, που είχε ψηφίσει, με το τρίτο μνημόνιο, το Καλοκαίρι του 2015.
Ψήφισε πλεονάσματα, πάνω από 3.5%και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Δηλαδή, οι βουλευτές οι 153 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ψήφισαν το τέταρτο Μνημόνιο, παρ' ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, θεωρούσαν προβοκάτορες, όσοι τους ρωτούσαν, αν θα ψηφίσουν, νέα μέτρα.
Στο Eurogrοup, στις 22/5, ο Τσακαλώτος, όπως ο ίδιος δήλωσε, δέχτηκε πλεονάσματα πάνω από 3.5 %, μέχρι το 2022.
Δηλαδή, δέχθηκε και πέμπτο Μνημόνιο και εξειδίκευση του χρέους, με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, δεν πήρε.
Αν κρατήσουμε και την δήλωση του Τσιπρα, το πρωί, στο υπουργείο περιβάλλοντος, ότι μάλλον θα δεχθεί για το χρέος την πρόταση Σόϊμπλε, που απέρριψε το βράδυ στο Eurogrοup, τότε καταλαβαινουμε εύκολα, τον πανικό και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης.
Στο επόμενο Eurogroup, στις 15/6, θα δεχθεί επίσημα, τόσο το πέμπτο Μνημόνιο, όσο και την πρόταση Σόϊμπλε, για το χρέος.
Θα δεσμεύσει και με τρία νέα μνημόνια την χώρα, αυτός που θα έσκιζε, τα πρώτα δύο.

Οι 153 άβουλοι και μοιραίοι, θα σέρνονται και θα ψηφίζουν, ότι τους ζητήσει ο αργηγός τους, γιατί τώρα, είναι και συνένοχοι, περιμένοντας το θαύμα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.