Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού

Σε συλλυπητήρια δήλωση για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού προέβη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει:
 
«Η αναπάντεχη απώλεια του Μίνωα Κυριακού δημιουργεί ένα μεγάλο κενό σε όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε. Έφυγε ένας σπάνιος, δημιουργικός, επιτυχημένος και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Ένας πρωτοπόρος και οραματιστής, που άνοιγε πάντα δρόμους, με ό,τι κι αν επέλεγε να ασχοληθεί. Ο Μίνωας Κυριακού άφησε ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα όχι μόνο στη ναυτιλία, τον εφοπλισμό και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά συνολικά στην πατρίδα μας, με το ιδιαίτερα σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό, τις τέχνες και τον αθλητισμό.
 
Ο Μίνως Κυριακού κατόρθωσε να χτίσει μια διεθνή εφοπλιστική αυτοκρατορία, αφήνοντας για δεκαετίες το προσωπικό του στίγμα στη ναυτιλία μας. Ιδρυτής του πρώτου και ενός από τους σημαντικότερους ιδιωτικούς ομίλους μέσων μαζικής επικοινωνίας, που μεταδίδει τη φωνή της Ελλάδας όπου υπάρχει Ελληνισμός σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Άοκνος πατριώτης και καινοτόμος, υπήρξε θεμελιωτής της πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης και της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
 
Άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, αρχές και ιδανικά τα οποία ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, δημιούργησε το μεγαλύτερο ελληνικό μιντιακό κολοσσό, χωρίς εξαρτήσεις, με ισχυρή παρουσία παγκοσμίως.
 
Στη σπουδαία παρακαταθήκη του, στο πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του, στην έμπρακτη αγάπη του για τη χώρα, στην αστείρευτη διάθεση για προσφορά, άξιοι συνεχιστές είναι τα παιδιά του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.