Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο με αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, με αφορμή τη συζήτηση της Έκθεσης για τη “Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τις Διεθνείς Πολιτιστικές Σχέσεις”.

 “Επιβεβλημένη πρακτική απόδειξη ότι σεβόμαστε την πολιτιστική κληρονομιά κάθε λαού,  είναι η άμεση επιστροφή από τα Κράτη Μέλη, πολιτιστικών κειμηλίων και μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στις χώρες καταγωγής τους” ανέφερε η κυρία Σακοράφα.
Η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην παγκόσμια ευαισθητοποίηση υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, η οποία αποδεικνύει την αναγκαιότητα “οι φιλόδοξες διακηρύξεις για προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς να αποδεικνύονται από συγκεκριμένες πράξεις”.
 Ολόκληρη η παρέμβασης της κας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο

 “Κυρία Επίτροπε,
Ο πολιτισμός μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, να συντελέσει στην αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών αποτελώντας αναπόσπαστο  πυλώνα των διμερών και πολυμερών συμφωνιών της Ε.Ε.
Αυτό απαιτεί επαρκή και αυξανόμενη χρηματοδότηση και κυρίως προγράμματα για τη νεολαία.
Κύριοι συνάδελφοι,
Εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μου στην ερμηνεία των μεθόδων και των μέσων  για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου επισημαίνω ότι δεν αρκεί μόνο αυτό.
      Επιβεβλημένη πρακτική απόδειξη ότι σεβόμαστε την πολιτιστική κληρονομιά κάθε λαού είναι η άμεση επιστροφή από τα Κράτη Μέλη, πολιτιστικών κειμηλίων και μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στις χώρες καταγωγής τους.

  Η παγκόσμια ευαισθητοποίηση υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα αποδεικνύει την αναγκαιότητα οι φιλόδοξες διακηρύξεις για προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς να αποδεικνύονται από συγκεκριμένες πράξεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.