Thursday, July 6, 2017

Επαναφέρει στην Βουλή το ζήτημα της μη πληρωμής συντάξεων των νέων υπό συνταξιοδότηση αγροτών και κτηνοτρόφων

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης αφού πρωτίστως κατέθεσε  την υπ’ αριθμόν 5782/23-5-2017 Ερώτηση αναφορικά με την «τραγελαφική κατάσταση στις διαδικασίες συνταξιοδότησης των νέων συνταξιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων», για την οποία δεν έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι πρότινος, επανέφερε το θέμα στην Βουλή με την μορφή της Επίκαιρης Ερώτησης.

Ο κ. Τζελέπης, με αφορμή την αδιαφορία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ στενά το ζήτημα και περιμένω μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση από την Υπουργό σχετικά με τους υπό συνταξιοδότηση αγρότες και κτηνοτρόφους, γεννηθέντες το 1950, που υπέβαλλαν αίτημα συνταξιοδότησης. Καθημερινά, συναναστρέφομαι με πολλούς υπό συνταξιοδότηση αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση. Παρακολουθώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα τις εξελίξεις και γνωρίζοντας πως λειτουργεί ο νεοσυσταθείς ΕΦΚΑ, δυστυχώς, επαληθεύτηκα ότι οι πληρωμές δεν θα γινόταν στην ώρα τους, δηλαδή την 1-7-2017, όπως και δεν έγιναν και πολύ φοβάμαι ότι θα καθυστερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Επανέφερα ξανά το ζήτημα αυτήν την φορά με την μορφή Επίκαιρης Ερώτησης (Α.Π.:1177/5-7-2017) απαιτώντας πλέον από την Υπουργό να έρθει και να μου απαντήσει από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων τι θα γίνει με τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων; Πότε αναμένεται να πληρωθούν; Εάν θα τους δοθεί προκαταβολή σύνταξης μέχρι την έκδοση της οριστικής τους σύνταξης; Όπως επίσης και πότε θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα δίνει σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αυτό το κρυφτό και το κυνηγητό που παίζουν οι Υπουργοί της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν απαντάνε σχεδόν ποτέ σε καίρια και κρίσιμα ζητήματα των συμπολιτών μας και όταν απαντάνε είναι πια αργά, θα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι πλέον πρόδηλη η διοικητική τους  ανεπάρκεια, η έλλειψη υπευθυνότητας και το ότι δεν έχουν καμία μα καμία επαφή με την κοινωνία και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.