Tuesday, July 11, 2017

Την Πέμπτη το κρίσιμο ΔΣ στην ΠΟΞ : Εκλογές ή τι… Όλο το παρασκήνιο!!!

Για την Πέμπτη 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στην οποία θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Ρέτσο, ο οποίος μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ, έχει δηλώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΠΟΞ.
Μέχρι σήμερα, καθήκοντα προέδρου ασκεί βάσει καταστατικού, ο πρώτος αντιπρόεδρος Αντώνης Καμπουράκης, αλλά η εκκρεμμότητα στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Ρέτσο, «έρχεται» από τον Φεβρουάριο, όταν δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έως τώρα πληροφορίες, χωρίς να αποκλείεται ανατροπή ακόμη και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, στις προθέσεις της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, είναι η προσφυγή στις κάλπες. Εξέλιξη που σημαντικό μέρος του διοικητικού συμβουλίου, θεωρεί απευκταία, καθώς θα θέσει σε δοκιμασία τη συνοχή της ΠΟΞ.
Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΞ της 9ης Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της έκθεσης HORECA και της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπήρξε απόλυτη διάσταση απόψεων στο πρόσωπο που θα μπορούσε να διαδεχθεί το Γιάννη Ρέτσο, με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και χωρίς να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

Η ηγεσία της ΠΟΞ, με ένα μεγάλο μέρος των μελών του ΔΣ θεωρούσε ως κατάλληλο πρόσωπο, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, στην «προεδροποίηση» του οποίου αντέδρασε έντονα παλαιό και έμπειρο στέλεχος της ΠΟΞ και ακολούθως ουσιαστικά τέθηκε βέτο από σημαντική μερίδα μελών του ΔΣ, οι οποίοι εκφράζουν και πολύ σημαντικές τουριστικά περιοχές της χώρας.
Στην πορεία και κυρίως στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, υπήρξαν διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων και με την συμμετοχή του Γιάννη Ρέτσου, από τις οποίες φάνηκε να υπάρχει συμφωνία, χωρίς ωστόσο τελικά αυτό να επιβεβαιωθεί. Μετά το διαπιστωμένο αδιέξοδο, το θέμα «πήγε πίσω» με τον Γιάννη Ρέτσο να δηλώνει ότι θα αναζητηθεί λύση μετά τις εκλογές στον ΣΕΤΕ και εφόσον εκλεγεί στη θέση του προέδρου, όπερ και εγένετο.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης η πλευρά που είχε προτείνει αρχικά το μέλος του ΔΣ για την θέση του προέδρου, θα εμμείνει στις απόψεις της, σύμφωνα με πληροφορίες, και εάν δεν υπάρξει συναίνεση, τότε θα προτείνει την προσφυγή στις κάλπες, κάτι που όπως προαναφέρουμε, η altera pars, θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για την ΠΟΞ.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ
Πρόεδρος Ρέτσος Α. Γιάννης
Α” Αντιπρόεδρος Καμπουράκης Αντώνης
B” Aντιπρόεδρος Γιαννούλης Εμμανουήλ
Γ” Αντιπρόεδρος Λεβέντης Κωνσταντίνος
Γενικός Γραμματέας Τάσιος Γρηγόρης
Αναπληρ. Γεν. Γραμμ. Καλλίας Άγγελος
Ταμίας Χατζημιχαήλ Μηνάς
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Βασιλικός Αλέξανδρος
Μέλη Γαλιατσάτος Σπυρίδων
Θωμόπουλος Αριστοτέλης
Τσακαλάκης Εμμανουήλ
Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος

ΥΓ: Προφανώς και γνωρίζουμε ποιοι προτάθηκαν και όλες τις διεργασίες, θεωρούμε όμως ότι δεν θα προσέθετε κάτι η δημοσιοποίηση κουτσομπολίστικων πληροφοριών, μπροστά στο διακύβευμα, που είναι η ίδια η ΠΟΞ και η εκπροσώπηση των ξενοδόχων, που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό.
Πηγήmoney-tourism.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.