Wednesday, July 12, 2017

Απάντηση του υπουργείου Τουρισμού σε ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νομού

Απάντηση του υπουργείου Τουρισμού στην ερώτηση των βουλευτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Τριανταφύλλου Μαρίας και Βαρεμένου Γιώργου, αναφορικά με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το Υπουργείο Τουρισμού στην απάντησή του προς τους βουλευτές αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες αλλά και στις ενέργειες, που έχουν ήδη γίνει για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το Υπουργείο αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας και το σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας Δυτικής Ελλάδας 2017 -2018, καθώς και στις συγκεκριμένες προτάσεις, που κατέθεσε στα πλαίσια του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο νομό μας (ορεινές λίμνες, οικοτουρισμός, πεζοπορικός τουρισμός κ.ά.), καθώς και στις δυνατότητες που παρέχονται από το πρόγραμμα δράσης ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.
Ακόμη, το υπουργείο τόνισε, πως πυλώνας χρηματοδότησης των έργων τουρισμού αποτελεί το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ και ήδη χρηματοδοτούνται δράσεις ανάπτυξης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων , καθώς και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία παραθαλάσσιων, παραλίμνιων και παραποτάμιων περιβαλλοντικών πάρκων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού σε συνδυασμό με την ανάδειξη του περιβαλλοντικού κάλλους.
Όσον αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός από την πρόσφατη σημαντική εξέλιξη με την αναγνώριση ως ιαματικής πηγής της τοποθεσίας «Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου» ,βρίσκονται σε διαδικασία αναγνώρισης επιπλέον  τρεις φυσικοί πόροι: Η πηγή«Κόκκινο Στεφάνι» στο Δήμο Θέρμου, η πηγή «Κρεμαστών» στο Δήμο Αμφιλοχίας και η πηγή «Αγίου Βάρβαρου» στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας.
Η αναγνώριση των παραπάνω φυσικών πόρων ως ιαματικών πηγών ανοίγει το δρόμο προς τον ιαματικό τουρισμό και είναι ένα μόνο μέρος των δυνατοτήτων ,που μπορεί και πρέπει να αναπτύξει η περιοχή μας.
Βρείτε όλη την απάντηση στο λινκ:


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.