Tuesday, July 4, 2017

Λαϊκή Ενότητα Σερρών: Σχετικά με την επίσκεψη Φούχτελ στο Δήμαρχο Σερρών

Η  Λαϊκή Ενότητα Σερρών καταγγέλλει τη «συνεργασία» της δημοτικής αρχής Σερρών με τον εντεταλμένο της «ελληνογερμανικής συνέλευσης» Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ,  εκλεκτό της κας  Μέρκελ, για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
Επισημαίνουμε ότι η «συνεργασία» αυτή εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο λεηλασίας / αποικιοποίησης της χώρας μας, με δράσεις και προγράμματα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως διαχείριση στερεών αποβλήτων – νερού - ενέργειας, υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, υπηρεσίες για νέους και άτομα τρίτης ηλικίας, κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, τουρισμός, πολιτική προστασία κ.ά. Το σύνολο δηλαδή των αρμοδιοτήτων της Τ.Α.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το πρώτο συνέδριο της «ελληνογερμανικής συνέλευσης» συμπίπτει  χρονικά με την έναρξη εφαρμογής των μνημονίων.  
Η δημοτική αρχή Σερρών επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση της πραμάτειας του κου Φούχτελ. Ο κος δήμαρχος συμμετέχει ανελλιπώς στα κατ’ έτος συνέδρια, έχει αποδεχτεί και έχει υπογράψει τα συμπεράσματα και όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες και εντολές τους. Το Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε την αναλυτική-λεπτομερή καταγραφή των οικονομικών, πληθυσμιακών, εργασιακών και άλλων στοιχείων των δήμων, με το γνωστό «ερωτηματολόγιο Φούχτελ». Ήρθε πλέον η ώρα της συγκεκριμενοποίησης και εφαρμογής. Αυτό πηγαίνει να κάνει ο πρακτικός κος Φούχτελ εκεί όπου η προθυμία υποταγής τού ανοίγει διάπλατα τις πόρτες. Αυτό έρχεται να κάνει και στις Σέρρες.
Ούτε λόγος φυσικά μπορεί να γίνει περί ισότιμης συνεργασίας. Μια χώρα με γονατισμένους-υποταγμένους ηγέτες (δεξιούς-κεντρώους-σοσιαλιστές και «αριστερούς») - παρά τη λαϊκή εντολή άρνησης στην υποταγή, ΟΧΙ / Ιούλιος 2015-  δεν είναι δυνατό να απαιτεί ισοτιμία στις σχέσεις της με αυτούς που επέβαλαν μνημόνια και εποπτεία, με αυτούς που έχουν ουσιαστικά καταργήσει ακόμη και τα ελάχιστα περιθώρια ισχύος του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι όροι επιβάλλονται από τους νικητές, όχι από τους παραδομένους. Μια τοπική αυτοδιοίκηση, επίσης, που συμπεριφέρεται σαν τοπικός μηχανισμός επιβολής των κεντρικών πολιτικών επιλογών μόνο τεμενάδες και απεριόριστη διαθεσιμότητα μπορεί να επιδεικνύει προς τους εκπροσώπους των επικυρίαρχων.

Οι Σερραίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι μνημόνια δεν υπογράφουν μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά, δυστυχώς, και οι δημοτικές αρχές. Μόνο αυτοί που υφίστανται, σε τελική ανάλυση, τα διαλυτικά μνημονιακά μέτρα (κυβερνήσεων και Τ.Α.) μπορούν να σταματήσουν και να ανατρέψουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Αρκεί να μην αποδεχτούν την υποταγή σαν μονόδρομο και αναπόφευκτη μοίρα.
Λαϊκή  Ενότητα  Σερρών

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.