Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ : "Το τμήμα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεσολόγγι μπορεί να λειτουργήσει αμέσως"

Για το τρέχον έτος δεν έχει προβλεφθεί η ίδρυση και λειτουργία νέου σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, όμως στον Δήμο Μεσολογγίου έχει ήδη ιδρυθεί τμήμα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Αγρινίου, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ και μπορεί να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.
Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην ερώτηση που είχαν υποβάλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαρεμένος και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Μεσολόγγι. Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
«Απαντώντας στην ερώτηση με αριθμό 5448/8.5.2017, την οποία κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι κ.κ. Βουλευτές με θέμα ‘’Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου’’, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στη Συλλογική Απόφαση Έργων 345/1 υπάρχουν ενταγμένα έργα των οποίων τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2017 αποτυπώνονται στον συνημμένο πίνακα. Στο νέο Τεχνικό Δελτίο δεν έχει προβλεφθεί η ίδρυση και η λειτουργία νέου ΣΔΕ. Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί μόνο το ΣΔΕ Αγρινίου.
Επίσης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3048/23.6.2008 απόφαση ‘’Λειτουργία τμήματος ή τμημάτων εκτός έδρας Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας’’ έχει ήδη ιδρυθεί ένα εκτός έδρας τμήμα του ΣΔΕ Αγρινίου στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Το συγκεκριμένο τμήμα όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρχει ικανός αριθμός αιτήσεων από ενδιαφερόμενους που προέρχονται από την τοπική κοινωνία, το τμήμα Μεσολογγίου μπορεί να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.