Monday, July 3, 2017

Βράβευση από την UNESCO του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων έλαβε από την UNESCO, από κοινού με το École International Bilingue Victor Hugo School (Παρίσι), το 1ο Βραβείο για τη ζωγραφιά που δημιούργησαν μαθητές της Ε’ τάξης για το Διαγωνισμό με θέμα «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά στους πρόσφυγες». Οι μαθητές μέσα από το έργο τους θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ίδιοι και ότι απλά έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Στη ζωγραφιά τους δίνεται έμφαση στην ανοιχτή αγκαλιά για τα λουλούδια-παιδιά που ζουν στο σκοτάδι.
Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί για τα σχολεία που είναι μέλη του Δικτύου των Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet). Ανάμεσα σε πολυάριθμες συμμετοχές από 49 σχολεία, η επιτροπή που συστήθηκε με την αρ. πρωτ. Φ. ΟΥΝ: 19/31447/Η1/Απόφαση Γεν. Γραμματέα, επέλεξε τρία έργα, ένα σε κάθε κατηγορία, τα οποία εστάλησαν στην UNESCO:

Κατηγορία «Προσχολική Εκπαίδευση»: 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά, Χίος

Κατηγορία «Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»: 13o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Κατηγορία «Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑ.Λ.): 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου ( βίντεο)
     Στην τελετή βράβευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στην Έδρα του διεθνούς οργανισμού, στο Παρίσι, θα παρευρεθεί ο Διευθυντής του Σχολείου.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.