Thursday, August 1, 2019

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Ηλία Κανέλλη στον Αθήνα 9,84 FM


Συνέντευξη Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, 
στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και στον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη 

 Ηλίας Κανέλλης:  Κύριε υπουργέ, καλώς ήλθατε. Καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Θα κάνουμε γρήγορα γιατί ξέρω ότι είστε πηγμένος. 

Άδωνις Γεωργιάδης:  Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα είναι λίγο βαρύ, αλλά  κάνουμε πράγματα πάρα πολύ δημιουργικά εδώ στο Υπουργείο. Μόλις τώρα έφυγε η Πρέσβης της Κίνας με την οποία, στη διάρκεια της συνάντησης μας, βάλαμε πάρα πολλά πράγματα σε μία σειρά. Ήδη «ξεκολλήσαμε» και μια επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων, η οποία είχε «κολλήσει» στην πολεοδομία στην Κρήτη.


Η.Κ.: Μάλιστα. Ήθελα να σας ρωτήσω όμως για την τελευταία εμπλοκή της υπόθεσης. Εμπλοκή, απεμπλοκή το λέτε εσείς, της υπόθεσης Ελληνικού στη Βουλή, για την ερμηνευτικού χαρακτήρα, όπως την αποκαλέσατε, τροπολογία στο Ν. 4062/12. 
Α.Γ.: Όποιος διαβάζει αυτήν την τροπολογία, διαβάζει κατ’ αρχάς, ότι αποτελεί διευκρίνιση του νόμου 4686/2012. Η σύμβαση μεταξύ της εταιρείας LAMDA και του ελληνικού δημοσίου, έγινε το 2012; Όχι. Έγινε το 2016. Άρα,  μπορούμε να έχουμε αλλάξει τη σύμβαση, ενώ μιλάμε για έναν προηγούμενο νόμο; Απάντηση. Όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε σε ανάλογου τύπου διευκρινίσεις στην αρχική σύμβαση, ακριβώς για να μπορεί να εκδίδει τις υπουργικές αποφάσεις και να προχωράει η διαδικασία; Απάντηση. Ναι. Τον Νοέμβριο του 2018 ο κύριος Φλαμπουράρης  είχε καταθέσει μία ανάλογη τροπολογία. Όχι ακριβώς ανάλογη, καθώς η δικιά μου ήταν πέντε γραμμές και σε εκείνη την τροπολογία μπορεί να ήταν 50 σελίδες, διευκρίνιζε διάφορα πράγματα σε διάφορα σημεία πολεοδομικού χαρακτήρα, ακριβώς για την ασφάλεια  δικαίου. Με συγχωρείτε,  όταν ο κύριος Φλαμπουράρης καταθέτει  κάτι τέτοιο, είναι για το καλό της επένδυσης και όταν ο Γεωργιάδης καταθέτει κάτι τέτοιο, είναι υπέρ του Λάτση; Με συγχωρείτε τώρα. Κάποια  στιγμή στη χώρα μας πρέπει να γίνουμε και λίγο σοβαροί, γιατί μας ακούν και οι έξω που ήρθαν να κάνουν επένδυση και αν βλέπουν ότι τσακωνόμαστε για τόσο απλά πράγματα, θα λένε, που πάμε να μπλέξουμε. 
Η.Κ.: Μου έλεγε η κυρία Λιακούλη από το ΚΙΝΑΛ προηγουμένως, τη ρωτούσα να μου πει σε τι νομίζει, σε ποιο σημείο νομίζει ότι αυτό… 
Α.Γ.: Πείτε μου. Να μου πει και εμένα. 
Η.Κ.: Και μου είπε, δεν ξέρω λέει, αλλά να ρωτήσετε τον Υπουργό να σας πει αυτός. Λέω ‘μα τι να μου πει’
Α.Γ: Έχετε καταλάβει τι είναι αυτή η τροπολογία; Η σύμβαση έχει ήδη περάσει από τη Βουλή με νόμο και από Π.Δ. και  για τα τετραγωνικά και για το ύψος των κτηρίων  και για τους ορόφους και όλα. Αυτά είναι από το Π.Δ. Λέτε να μπορώ εγώ να πάω να το αλλάξω; 
Η.Κ.: Άρα, τελικά τι είναι; Άρα, είναι αυτή η κοινοτοπία της, πώς να το πούμε, της κωλυσιεργίας. 
Α.Γ.: Ξέρετε γιατί  προέκυψε αυτή η τροπολογία; Διότι στο τραπέζι που γράφουν  αυτές τις περίφημες ΚΥΑ, ετέθη από μία υπηρεσία ότι αν γράψω τον όρο «υψηλά κτήρια» χωρίς να διευκρινίζεται ρητώς τι είναι τα υψηλά κτήρια, θα μπορούσε σε μία ενδεχόμενη προσφυγή κάποιου κακόβουλου στο ΣτΕ, να ειπωθεί στο δικαστήριο ότι ο υπουργός δεν είχε, αυτό που λέμε νομικά, τη νομοθετική εξουσιοδότηση για να διευκρινίσει τι εννοούμε υψηλά κτήρια κατά τη σύμβαση που έχουμε ψηφίσει. Και για να μην υπάρχει  το περιθώριο να προσβληθεί αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση στο μέλλον από κάποιον κακόβουλο, πήγαμε στη Βουλή και δώσαμε στον υπουργό τη νομοθετική εξουσιοδότηση. Αυτό κάναμε. Δεν αλλάξαμε τα τετραγωνικά, δεν αλλάξαμε τον συντελεστή. Δεν αλλάξαμε τους ορόφους. Δεν αλλάξαμε τίποτα. 
Η.Κ.: Εντάξει, εύλογο είναι. Το κατανοώ. 
Α.Γ.: Είναι τόσο αστείο. Ακούστε, είδα πρωτοσέλιδα, δηλώσεις Προέδρων Κομμάτων. Ειλικρινά σας το λέω. Εάν δεν μπορούμε στη χώρα να συνεννοηθούμε για αυτά τα απλά πράγματα και μόνο για λόγους αντιπολίτευσης πρέπει να το σηκώνουμε. Εδώ συζητάμε όλοι πως θα φέρουμε επενδύσεις, πως θα γίνουν θέσεις εργασίας,  πως θα πέσει η ανεργία, πως θα πάρει μπρος το έργο το συγκεκριμένο και άλλα έργα. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα. Ήτανε κάτι εντελώς τεχνικού χαρακτήρα.
Η.Κ.: Για ποιο λόγο είχε καθυστερήσει το Ελληνικό; Τώρα που μπήκατε μέσα και βλέπετε διάφορα πράγματα. 
Α.Γ: Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για ποιο λόγο. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερόταν απέναντι στο έργο αυτό, προφανώς και σε πάρα πολλά άλλα, ως Δρ. Τζέκιλ και μίστερ  Χάιντ. Είχε ένα κομμάτι που υποστήριζε την επένδυση, προφανώς και από την αρχή, αλλά εν πάση περιπτώσει  κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην εξουσία και της ωρίμανσης, όπως το λέγανε τότε, που κατάλαβαν ότι αυτό συμφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα, για να κινηθεί η οικονομία, γιατί συμφέρει ούτως ή άλλως. Αλλά είχαν και ένα άλλο κομμάτι πάρα πολύ μεγάλο στο εσωτερικό τους, που ήταν πολύ αντίθετο στην επένδυση. Τι έγινε λοιπόν;  Το ένα κομμάτι πίεζε για να προχωρήσει και το άλλο κομμάτι πίεζε για να φρενάρει. Οπότε,  το αποτέλεσμα ήταν η ακινησία. Δηλαδή, ξεκόλλαγε η κυρία Πέρκα ένα, της έβαζαν από κάτω οι υπηρεσίες δύο. Αυτό γινόταν. 
Η.Κ. Εσείς που κατά  καιρούς έχετε θαυμάσει την αρχαιότητα και έχετε εκφραστεί για την..
Α.Γ. Κατά καιρούς τη θαυμάζω. Και τώρα. 
Η.Κ.: Θέλω να πω, πάντα την θαυμάζατε και όλοι τη θαυμάζουμε την κλασσική αρχαιότητα και έχετε εκφραστεί για τη συνέχεια του έθνους και για όλα  αυτά τα πράγματα. Μήπως όντως υπάρχουν αρχαιότητες και στο όνομα της ανάπτυξης τις θάβουν εκεί στην περιοχή; 
Α.Γ.: Ένα λεπτό, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Γιατί είναι πολύ ωραία αυτή η συζήτηση και δεν γίνεται ποτέ στην Ελλάδα. Εγώ ασφαλώς θαυμάζω την αρχαιότητα και την ιστορία μας και είμαι πολύ περήφανος για αυτήν. Το ερώτημα είναι, πως θα την αντιμετωπίσουμε. Ως ένα βάρος ή ως ένα πλεονέκτημα; Εγώ πάντα την αντιμετώπιζα ως ένα πλεονέκτημα. Να φέρω ένα παράδειγμα; Ήρθε χθες μία άλλη εταιρεία που επίσης κάνει μία τεράστια επένδυση, πολύ μεγάλη εταιρεία. Δεν θέλω να πω, γιατί μπορεί να μη θέλουν οι άνθρωποι. Στο κομμάτι που έχουν πάρει για να αναπτύξουν σε μία παραλία, έχουν βρεθεί και αρχαία. Ένα αρχαίο λιμανάκι. Ωραία; Τι λέει η εταιρεία;  Και σωστά το λέει. Θα πληρώσουμε εμείς το Υπουργείο Πολιτισμού και τους αρχαιολόγους, γιατί θέλουμε να αναδείξουμε  το λιμανάκι, που όχι μόνο δεν βλάπτει την επένδυσή μας, την ωφελεί. Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούν να κάνουν μπάνιο και να βλέπουν δίπλα και το λιμανάκι το αρχαίο; Θα το πληρώνουν. Άρα, τα αρχαία δεν μας εμποδίζουν να κάνουμε επενδύσεις κύριε Κανέλλη στην Ελλάδα, ούτε πρέπει να μας εμποδίζουν. Πρέπει να μας βοηθούν. Και οι αρχαίοι Έλληνες ζωντανοί άνθρωποι ήταν, δεν ήταν αγάλματα. Ανάγκες είχαν. Λεφτά έβγαζαν. Συντάξεις έπαιρναν. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. 
Η.Κ.: Βέβαια. 
Α.Γ.: Αν αντιμετωπίσουμε την αρχαιότητα σαν ένα άψυχο πράγμα αγαλμάτινο, όπως το φαντάστηκαν κάποιοι ρομαντικοί, θα πεινάσουμε όλοι. Άρα, εγώ τι λέω. Θα βρεθούν αρχαία στο Ελληνικό; Δεν το ξέρω. Μπορεί και να βρεθούν όμως. Δεν αποκλείεται. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος  χώρος. Η Αττική κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους. Άρα έχει διάφορα στρώματα αρχαιολογικά που θα μπορούσε κάποιος να βρει, από τους νεολιθικούς μέχρι τους νεωτέρους, βάλτε πόσοι αιώνες είναι. Αυτά  τα αρχαία που ενδεχομένως βρεθούν, θα σταματήσουν την επένδυση; Όχι. Με τους όρους που προβλέπει η αρχαιολογική μας νομοθεσία που προβλέπονται στη σύμβαση, και θα αναδειχθούν και θα προστατευτούν. Αυτά που θα  κρίνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι πρέπει να προστατευτούν και θα βοηθήσουν την επένδυση και δεν θα τη σταματήσουν. Δεν πάμε να καταστρέψουμε τίποτα. 
Η.Κ.: Μάλιστα. Σαφές. Κύριε Γεωργιάδη, με την Creta Farms τι έγινε; Και εσάς  σας επέκριναν ως, πώς να το πω; Ως υποστηρικτή του ανάλγητου κεφαλαίου
Α.Γ: Ένα λεπτό. Με την Creta Farms έχει γίνει το εξής και εύχομαι να έχει  και ευτυχή κατάληξη. Δεν έχει τελειώσει προφανώς αυτή η ιστορία. Όταν έμαθα ότι δεν μπορούν τα δύο αδέρφια, οι δύο βασικοί μέτοχοι να υπογράψουν με τις τράπεζες εκείνο το χαρτί που θα επέτρεπε στις  τράπεζες να εκκινήσουν τη διαδικασία στρατηγικού επενδυτή, έγινα ολίγον έξαλλος, υπό τη λογική ότι δεν μπορεί η χώρα μας που έχει λίγα brands, που κάνουν εξαγωγές,  με μία εταιρεία με καλό προϊόν, με μία εταιρεία που έχει πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και που άρα αν αυτή η εταιρεία φαλιρίσει, θα είμαστε υπόλογοι για άλλη μια φορά στην Ευρώπη. Να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δύο για να εκκινήσει η διαδικασία , τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν να βάλουν λεφτά για να λειτουργήσει η εταιρεία. Άρα λοιπόν, παρενέβην για να πείσω και τους δύο να υπογράψουν και πράγματι απεδείχθη η συζήτησή μου  εποικοδομητική και υπέγραψαν οι δύο αδερφοί. Τώρα έχει  ξεκινήσει μία διαδικασία.  Είναι επιβλέπουσα η Ernst&Young, πηγαίνουν υποψήφιοι επενδυτές ζητάνε το φάκελο και ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα- το MοU αυτό έχει ως χρονικό όριο την 31η Οκτωβρίου- θα έχει βρεθεί ο στρατηγικός επενδυτής.
Η.Κ.: Δεν θέλω να φύγουμε από τον τομέα του Υπουργείου σας, θέλω να σας υποβάλω μια-δυο ερωτήσεις ακόμα. Ξέρω ότι δουλεύετε σαν τρελός, μου λένε δηλαδή στο Υπουργείο διάφοροι εκεί πέρα ότι ο Γεωργιάδης έρχεται πρώτος. Έχετε χρονοδιάγραμμα, έχετε στο μυαλό σας κάποιο σχέδιο; Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τελικά το όνειρο της ανάπτυξης δεν θα μείνει όνειρο; 
Α.Γ: Όχι, όχι, δεν θα μείνει όνειρο, το όνειρο της ανάπτυξης σας διαβεβαιώνω. Καταρχάς να πω ότι πράγματι έρχομαι 07:20 κάθε μέρα.  Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να αφήσω καμία μέρα να πάει χαμένη. Θεωρώ, κύριε Κανέλλη, ότι όταν η μοίρα τα πράγματα, ο λαός, ο Πρωθυπουργός σε ορίζουν να πάρεις μια τέτοια θέση που έχει τόσο μεγάλη κρισιμότητα για τις ζωές των άλλων ανθρώπων δεν έχεις το δικαίωμα να αφήνεις το χρόνο να περνάει χωρίς να κάνεις αυτό που μπορείς. Δεν λέω ότι μπορείς να τα κάνεις όλα. αλλά εσύ είσαι υποχρεωμένος να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Γιατί αλλιώς πήγαινε κάνε μια άλλη δουλειά και άσε κάποιον άλλον να την κάνει αυτή. Έτσι το βλέπω εγώ. Προσπαθώ λοιπόν να βλέπω συνέχεια ανθρώπους, έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει πάρα πολλά πράγματα.  Δεν θέλω να διαφημίζω κάθε μέρα τι κάνουμε, η Creta Farms έγινε πιο γνωστή γιατί ήταν πιο γνωστό brand.  Σας λέω προηγουμένως βοηθήσαμε με τον κ. Παπαθανάση και μια μεγάλη επένδυση στην Κρήτη, η οποία προχώρησε ενώ είχε κολλήσει για πάρα πολύ καιρό.  Προχθές σε μια άλλη τεράστια επένδυση μισού εκατομμυρίου ευρώ σε άλλη πλευρά της Κρήτης, που επίσης είχε κολλήσει και την ξεκολλήσαμε, πήρε μπρος και ο επενδυτής έφυγε από εδώ  πολύ χαρούμενος. Ποιος είναι ο σκοπός μας;  Ο σκοπός μας είναι να ξέρει καθένας που θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει ότι δεν θα μπλέξει, ότι θα έχει έναν άνθρωπο από την Κυβέρνηση να μιλάει, που θα σηκώνει τα τηλέφωνα στα συναρμόδια υπουργεία, που θα του λύνει το πρόβλημα για να μπορεί να προχωράει και να προσλαμβάνει κόσμο και να ξοδεύει λεφτά και να γίνονται πράγματα. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνονται πράγματα, αυτή είναι η δουλειά μας εδώ. Λοιπόν, οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα αυξηθούν, η ανάπτυξη θα έρθει σας διαβεβαιώνω για αυτό, φυσικά δεν είναι μόνο δουλειά του δικού μου Υπουργείου.
Η.Κ.: Εντάξει προφανώς. 
Α.Γ: Γιατί αυτό αποτελεί γενικότερη κυβερνητική πολιτική αλλά σας λέω, γνωρίζοντας τον Πρωθυπουργό, ο οποίος το έχει θέσει αυτό σκοπό ζωής, σας διαβεβαιώνω ότι ο συντονισμός και των υπολοίπων υπουργείων από τον Πρωθυπουργό γίνεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Η.Κ : Φορολογικά θα υπάρξουν μειώσεις τις οποίες θα νιώσουν οι επαγγελματίες; 
Α.Γ.: Ήδη υπάρχουν μειώσεις φόρων και τις έχουμε εξαγγείλει και έχουμε ψηφίσει ορισμένες, ήδη ξεκινήσαμε και ψηφίζουμε και γρηγορότερα το πρόγραμμα.
Η.Κ.: Σταθερό φορολογικό σύστημα θα υπάρξει για τους επενδυτές; 
Α.Γ: Και σταθερό θα υπάρξει και πολύ φιλικότερο. Διότι ναι θα  υπάρχει και μια, να το πούμε αυτό δημόσια μην έχουμε μεταξύ μας παρεξηγήσεις. Όταν λέμε σε κάποιον να έρθει να επενδύσει, κύριε Κανέλλη, δεν εννοούμε έλα να ξοδέψεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα για να χάσεις.  Εννοούμε έλα να ξοδέψεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα για να κερδίσεις. Εγώ ζημιοσκόπο επιχειρηματία δεν γνωρίζω. Άρα λοιπόν ναι το σταθερό φορολογικό περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις και αρχίζει να φτιάχνεται και θα οριστικοποιηθεί.
Η.Κ.: Κύριε Γεωργιάδη, μια τελευταία ερώτηση.  Στο παρελθόν υπήρξατε εξαιρετικά συγκρουσιακός και μέσα στη Βουλή, υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες όπως ας πούμε η εμπλοκή σας με την υπόθεση Novartis.  Θα επιδιώξετε στην διάρκεια του χρόνου την επίλυση εκκρεμοτήτων ή θα πάψετε να είστε συγκρουσιακός;
Α.Γ: Καταρχάς να πω λίγο το προσωπικό και μετά το κυβερνητικό. Θεωρώ παντελώς απαράδεκτο ότι ακόμα η κυρία εισαγγελέας της διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί για αυτή την υπόθεση. Ξέρετε, κύριε Κανέλλη και δεν το λέω τώρα ως πολιτικό πρόσωπο, το λέω σαν ένας απλός πολίτης. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό ένα κράτος να αφήνει έναν άνθρωπο, δεν λέω τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά τον οποιονδήποτε σε μια εκκρεμότητα δυο-δυόμισι χρόνια όπου σε ένα προκαταρκτικό επίπεδο προσέξτε, ούτε καν σε ανάκριση, σε προκαταρκτικό επίπεδο δεν μπορεί να αποφανθεί ο εισαγγελέας αν αυτή η υπόθεση έχει βάση ή δεν έχει;  Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. 
Η.Κ.: Απολύτως. 
Α.Γ.: Δεν μπορούν οι άνθρωποι να μένουν υπό ομηρία για πάντα. Κάποια στιγμή θα πρέπει η κυρία εισαγγελέας να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.  Γιατί εγώ δεν δέχομαι για τον εαυτό μου να μένω σε ομηρία από την κυρία Τουλουπάκη ή από οποιονδήποτε. Λοιπόν, αν έχει βρει κάτι εναντίον μου να βγει να το πει. Αν δεν έχει βρει, την παρακαλώ να βγει να το πει. Αλλά να βγει να το πει, γιατί κάποτε τελειώνουμε και με την κυρία Τουλουπάκη και πάει στον επόμενο, αν θέλει να το προχωρήσει, αλλά τελειώνει. Δεν μπορεί να μας κρατάει εμάς ομήρους κανένας. Ωραία; Πάμε τώρα στο πολιτικό.  Λοιπόν, στο πολιτικό θα πρέπει να τηρηθούν οι πρόνοιες του συντάγματος. Εγώ εκεί δεν έχω καμία εμπλοκή. Ο υπουργός Επενδύσεων δεν έχει εμπλοκή σε αυτά τα θέματα. Αυτά είναι κοινοβουλευτικά θέματα. Άρα η Βουλή εφόσον λάβει γνώση επισήμως από τις δικαστικές αρχές ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Είχε κάνει ο κύριος Αγγελής, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ορισμένες καταγγελίες οι οποίες ερευνούνται ήδη, όπως ξέρετε, από δύο αντιεισαγγελείς. Εκεί αναφέρεται σε όνομα πρώην υπουργού του κ. Τσίπρα. Λοιπόν, αυτή η καταγγελία του κ. Αγγελή εναντίον του υπουργού μπορεί να διερευνηθεί από οποιονδήποτε άλλον πλην της Βουλής;  Απάντηση, όχι.  Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τον ελέγξει γιατί βάσει του  άρθρου 86 του Συντάγματος, εφόσον αναφέρεται το όνομα υπουργού, ο μόνος αρμόδιος για τον έλεγχο είναι η Βουλή. Άρα κάποια στιγμή αυτή η καταγγελία μαζί με τις μηνύσεις των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου θα φτάσει στη Βουλή, θα φτάσει θεσμικά, θα φτάσει υποχρεωτικά. Όταν φτάσουν αυτοί οι φάκελοι στη Βουλή δικαιούται η Βουλή να κάνει ότι δεν τους είδε; Κατά τη γνώμη μου όχι, η Βουλή οφείλει να το ψάξει.  Γιατί τόσο σοβαρές καταγγελίες πρέπει να ελέγχονται. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνει ούτε με φωνές ούτε με μίσος, ούτε με σύγκρουση. Πρέπει να γίνει θεσμικά όπως προβλέπει το σύνταγμα και σοβαρά.  Εάν από την έρευνα αυτή προκύψει κάτι εναντίον κάποιων πολιτικών αυτοί θα πρέπει να τιμωρηθούν. Εάν δεν προκύψει θα πρέπει κι αυτοί να πουν ‘συγνώμη κύριοι μην μας κατηγορείτε τόσο καιρό, δεν είχαμε τελικά καμία εμπλοκή’. Όπως είπα για τον εαυτό μου, το ίδιο λέω και για αυτούς. Κανένας δεν μπορεί να μένει για πάντα ελεγχόμενος.  Άρα κατά τις πρόνοιες του συντάγματος με ηρεμία και πολιτισμό, όπως προβλέπει το σύνταγμα, όλα θα ελεγχθούν και σας προκαταλαμβάνω και σας λέω, εύχομαι να μην βρεθεί τίποτα εναντίον κανενός πολιτικού μου αντιπάλου. Όμως, χθες, να το πω και αυτό γιατί χθες ζήσαμε στη Βουλή όλο αυτό το σόου.
Η.Κ.:Α, του κ. Πολάκη. 
Α.Γ: Ναι, ζήσαμε το σόου, δεν θα μπω καθόλου ούτε θα μπω σε διάλογο μαζί του. Όμως να σας πω τι με ενόχλησε, μεταξύ των άλλων κατηγοριών, όλα αυτά που είπε εχθές τα ξέρετε τα έχει ξαναπεί άλλες 300 φορές. Το λέω γιατί είπε ο κύριος Βαρουφάκης: ‘δεν πρέπει να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες;’ Μα, τρία χρόνια η εξεταστική επιτροπή της Βουλής  για την υγεία διερευνούσε αυτές τις καταγγελίες, δεν ήταν καινούργιες. Ήταν αυτά που τα διερευνούσαν οι του ΣΥΡΙΖΑ επί τρία χρόνια ή του κ. Βαρουφάκη και που τελικά το πόρισμα της εξεταστικής δεν το φέρανε ποτέ στην ολομέλεια. Ξέρετε, η μεγαλύτερη εξεταστική που έχει γίνει στη Βουλή μέχρι σήμερα ήταν τρεις μήνες.  Της υγείας έκανε σχεδόν τρία χρόνια. Και η μοναδική εξεταστική που δεν έφερε ποτέ πόρισμα στην ολομέλεια είναι αυτή. Ντράπηκαν και οι ίδιοι να το φέρουν. Άρα, η απάντηση είναι ό,τι ακούσατε χθες από καταγγελίες έχουν όλα ήδη διερευνηθεί είναι η σωστή απάντηση. Και ήταν μια τρύπα στο νερό. Το προσπερνάω όμως αυτό.  Ήθελα να πω αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ. Ωραία, συγκρουόμαστε μεταξύ μας, λέμε ο ένας για τον άλλον, λέει αυτός για εμάς, όλα αυτά. Μάλιστα. Δεν υπάρχει ένα όριο στους ανθρώπους που έχουν φύγει από αυτή τη ζωή;  
Η.Κ: Αναφέρεστε στην αναφορά του κ. Πολάκη στον Θέμο Αναστασιάδη. 
Α.Γ.: Στον αείμνηστο Θέμο Αναστασιάδη και στον αείμνηστο Βασίλη Μπεσκένη. Δηλαδή είναι δυνατόν, σοβαρά το λέω κύριε Κανέλλη, σας το λέω και ανατριχιάζω, είναι δυνατόν στη σημερινή μας πολιτική σύγκρουση να εμπλέκουμε νεκρούς;  Δηλαδή αυτό το επικροτεί ο κύριος Τσίπρας, του αρέσει;  Συμφωνεί με αυτό, ήταν και μπροστά και τον άκουγε και χειροκροτούσε; Εμένα πραγματικά αυτό με ξεπερνάει, κύριε Κανέλλη.
Η.Κ.: Μάλιστα Ας μείνουμε σε αυτό το ερώτημα. Κύριε υπουργέ σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Α.Γ.: Και εγώ ευχαριστώ. Να είστε καλά.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=gVa3wwVWKxY

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.