Friday, August 30, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι και το Βερολίνο γιατί πήγε;


Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα περισσότερα ΜΜΕ εκθειάζουν τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι δύο ισχυροί εταίροι συμφώνησαν με ότι τούς παρουσίασε.
Πώς να μην συμφωνήσουν όταν οι συζητήσεις ήταν γενικόλογες και στα θέματα που ήταν συγκεκριμένες, οι θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν προσαρμοσμένες στις θέσεις των ευρωπαίων;

Ξεκινώντας από την συμφωνία των Πρεσπών, τις πολεμικές αποζημιώσεις, για τις οποίες η Μέρκελ ούτε καν απάντησε και πηγαίνοντας στο προσφυγικό και την οικονομία, με κορυφαίο την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Στην πράσινη ενέργεια και τα σκουπίδια φάνηκε να γίνεται ένα βήμα, όμως την αγορά γερμανικής τεχνολογίας βλέπω προς το παρόν και τον στρατηγικό επενδυτή στην ΔΕΗ να ετοιμάζεται και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας.
Με τους εταίρους και δανειστές πρέπει να ψάχνεις συμφωνίες κοινών συμφερόντων, όπως οί υδρογονάνθρακες και το προσφυγικό, που επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη και όχι μόνο συμφωνίες στα δικά τους συμφέροντα.

*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.