Friday, August 30, 2019

Συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη στο ραδιόφωνο Parapolitika FM

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτκά ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πέτυχε να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα της ΔΕΗ στο σύνολο της. Πρόκειται για μια επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος και δημοσίων υποδομών που δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι τα δημόσια αγαθά (ενέργεια, νερό) δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει να υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (έκπτωση συνέπειας, μείωση ΦΠΑ στο 6%). Η οικονομική της κατάσταση δεν είναι καλή αλλά δεν είναι λύση η πώλησή της. Δεν είμαστε ιδεοληπτικά ενάντια στην ιδιωτική οικονομία και πρωτοβουλία. Είμαστε όμως αντίθετοι στην πλήρη αποχώρηση του κράτους από δομές και υποδομές κρίσιμες για την κοινωνία και για το δημόσιο συμφέρον».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βουλευτής δήλωσε:


«Υπάρχει ομοφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αναγκαία η αντιστοίχιση της οργανωτικής βάσης του κόμματος με την εκλογική βάση. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς την μέθοδο και τον τρόπο ανοίγματος και διεύρυνσης του κόμματος στην κοινωνία, όχι όμως διαφορετικές απόψεις ως προς τον στόχο. Η είσοδος και ενσωμάτωση νέων προσώπων που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο είναι αναγκαία προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ νέες ιδέες, να αποκτήσει επιρροή στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους χώρους εργασίας, στους συνδικαλιστικούς φορείς και στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος της κοινωνίας. Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει οργανωτικά και θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου εκ νέου, με αρχηγό φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα που έχει καταξιωθεί ως η ηγετική πολιτική προσωπικότητα στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.