Wednesday, August 28, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας δήλωσε:
«Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τα νέα παιδιά να ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και να κάνουν το επόμενο βήμα ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι πολίτες. Ο δύσκολος αγώνας των Πανελληνίων εξετάσεων ολοκληρώθηκε και τυπικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τις σχολές. 


Συγχαρητήρια σε όλους όσους πέτυχαν να διαβούν τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους τον οποίο και θα κατακτήσουν επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό. 
Συγχαρητήρια και σε όσους προσπάθησαν και δεν πέτυχαν να εισαχθούν στη Σχολή που επιθυμούσαν. Να θυμούνται ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται. Η ζωή είναι γεμάτη όμορφες εκπλήξεις και η αναζήτηση τους για την πορεία στο μέλλον ξεκίνησε. 
Συγχαρητήρια και στους γονείς που με κόπο, θυσίες και τις δικές τους αγωνίες στάθηκαν, στέκονται και θα σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους, συμπαραστέκονται και είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. 
Συγχαρητήρια, τέλος και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, που ως θεμέλιο της παιδείας στη χώρα μας φροντίζουν να δώσουν στη νέα γενιά τις γνώσεις που απαιτούνται, να την προετοιμάσουν και να την «οπλίσουν» με εφόδια αναγκαία για να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και κοινωνικά χρήσιμους πολίτες. 
Η νέα γενιά είναι η ελπίδα μας για το αύριο. Είναι χρέος όλων μας να επενδύσουμε ως κοινωνία στην παιδεία. Να φροντίσουμε ότι οι δομές δημόσιας εκπαίδευσης θα υπάρχουν, θα ισχυροποιούνται και θα προσφέρουν γνώση και εφόδια στην κάθε νέα γενιά. Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε ώστε τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή θα εμφανιστούν να αντιμετωπίζονται. Είναι ευθύνη όλων μας να φροντίσουμε ώστε κανένα παιδί, κανένας νέος, κανένας άνθρωπος να μην συναντήσει απροσπέλαστα εμπόδια σε ότι αφορά την παιδεία.».



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.