Tuesday, August 27, 2019

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ/ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΠΑΛΛΑΤΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

   Με την επικείμενη έναρξη του νέου Σχολικού Έτους (2019-2020) θα ήθελα να απευθύνω, μέσω του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου, ένα σύντομο χαιρετισμό στην κοινωνία του Σιδηροκάστρου και να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! 


Σ’ αυτή τη δύσκολη φασματικά συγκυρία που βιώνει η χώρα μας το Δημόσιο Σχολείο είναι ο θεματοφύλακας των παραδοσιακών αξιών, των ανθρωπιστικών ιδεωδών και των διαχρονικών ηθικών αντιλήψεων. Το Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά στην τοπική – και όχι μόνο- κοινωνία, διαπλάθοντας ακέραιους χαρακτήρες, γαλουχώντας Ανθρώπους και διαχέοντας τα πρώτα ερείσματα επιστημοσύνης στους μελλοντικούς θεράποντες του επιστητού. Αυτή την πορεία, με την αφειδώλευτη συνδρομή των καταξιωμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων, υπηρέτησα και στο διάστημα της δικής μου θητείας, προσθέτοντας και νέα χαρακτηριστικά, όπως καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας σε πολλαπλά επίπεδα και «άνοιγμα» του Σχολείου μας στην Ευρώπη μέσω συμπράξεων με αντίστοιχα του εξωτερικού. Ειδικότερα, το ΓΕΛ Σιδηροκάστρου Παλλατίδειο είναι ένα από τα ελάχιστα δημόσια σχολεία που προσφέρει προσωποποιημένη ψηφιακή ενημέρωση σε μαθητές και γονείς, που έχει ψηφιοποιήσει το αρχείο του, που διαθέτει ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και οθόνη σε κάθε αίθουσα, που καλλιεργεί τον εθελοντισμό και τις ανθρωπιστικές δράσεις παράλληλα με τη διεύρυνση του γνωστικού πεδίου των μαθητών του. Ταυτόχρονα, τα δύο αυτά χρόνια της θητείας μου υλοποιήθηκαν πρωτοποριακές εκπαιδευτικές εκδρομές και προγράμματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δράσεις για τις οποίες το Σχολείο μας έλαβε πολύ θετικά σχόλια. Από την άνοιξη του 2019 υλοποιείται ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπλασης του διδακτηρίου, ενταγμένο στο «Πράσινο Ταμείο» που με την ολοκλήρωσή του θα προσδώσει και στην κτηριακή υποδομή μια πιο οικολογική και πιο λειτουργική διάσταση. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, βρίσκονταν σε αγαστή σύμπνοια το Σχολείο – μαθητές, καθηγητές, γονείς-, η τοπική κοινωνία και οι Αρχές ( Τοπική Αυτοδιοίκηση, τοπική Εκκλησία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι). 
Φυσικά και τα προβλήματα υπάρχουν και θα ανακύπτουν, καθώς το Σχολείο είναι ένα δυναμικός οργανισμός, αλλά ο επαγγελματισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού και η συνέργεια τοπικής κοινωνίας, Συλλόγου Γονέων και μαθητών αποτελούν τα εχέγγυα για την άμβλυνσή τους. Με τη νέα σχολική χρονιά το ΓΕΛ Σιδηροκάστρου Παλλατίδειο θα συνεχίσει να είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, θα την αφουγκράζεται και θα συνδράμει στην παροχή όχι μόνο εκπαίδευσης αλλά και ουσιαστικής παιδείας στα νιάτα της περιοχής. Σας καλώ όλους σε μια εποικοδομητική συνεργασία επ’ ωφελεία των μαθητών μας και σας προσκαλώ ως συνοδοιπόρους σε μια πορεία περαιτέρω ανέλιξης του Σχολείου μας.
Με ανυπόκριτη εκτίμηση, 
Δημήτριος Κ. Χατζηπαναγιώτου, 
Δ/ντής Παλλατιδείου ΓΕΛ Σιδηροκάστρου, Φιλόλογος, υπ. Διδάκτωρ, M.Sc., M.A.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.