Monday, August 26, 2019

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στους "Αταίριαστους", στον ΣΚΑΪ


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα  26 Αυγούστου, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας: 

Για τις πληροφορίες σχετικά με άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Θεωρώ ότι το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί ήδη επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουμε τώρα αυτό το ζήτημα. 
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά αυτή δεν είναι μία από αυτές».


Για την επένδυση στο Ελληνικό
«Είμαστε απολύτως μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι στόχος είναι να εκδοθούν μέχρι τέλος Αυγούστου και μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί. Ήταν τρομερές οι εκκρεμότητες που είχαν απομείνει. Η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι όλα είχαν λυθεί, ήταν απολύτως ψευδής. Ήταν ένα χάος. Με τον ρυθμό που κινούνταν, ήθελαν άλλα 50 χρόνια για να το προχωρήσουν».
«Ο διαγωνισμός για το καζίνο είναι στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Εφόσον υπάρχει κατακύρωση στον έναν από τους δύο, ως φαίνονται σήμερα, ενδιαφερόμενους επενδυτές, αμέσως μετά εκδίδεται και η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αμέσως μετά προχωράει ο επενδυτής στην καταβολή προκαταβολής και του παραδίδουμε το χώρο για να βάλει τις μπουλντόζες».
«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Και θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων είναι εξαιρετικά σταθμισμένες αποφάσεις. Καλύπτουν και τα δύο αγαθά: την προστασία του πολιτισμού από τη μία και την προστασία της επενδύσεως από την άλλη».

Για τις επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσιόπη
«Όπως ακριβώς φτιάξαμε την ομάδα εργασίας για το Ελληνικό, έτσι φτιάξαμε και για την Αφάντου. Έχουμε χρονοδιάγραμμα εντός του έτους να έχει λυθεί και αυτή η επένδυση, που χρονίζει εδώ και χρόνια. Με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κινούμαστε στην Κασσιόπη. Μέσα στο 2019 θα έχει προχωρήσει και εκεί. 
Άρα, μέσα στο 2019 δεν θα είναι μόνο το Ελληνικό. Όσες μεγάλες επενδύσεις έχουμε βρει κλειδωμένες από το παρελθόν, τις ξεκλειδώνουμε μια-μία. Δουλεύουμε νυχθημερόν για αυτό». 

Για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ
 «Πηγαίνει πάρα πολύ άσχημα. Είμαστε τελείως εκτός στόχων. Και εκτός στόχων ΕΣΠΑ και εκτός στόχων Μνημονίου για το ΕΣΠΑ. Παρά τους διθυράμβους της προηγούμενης κυβερνήσεως, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω».

Για την πάταξη του παρεμπορίου
«Η πάταξη του παρεμπορίου είναι υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα. Απ’ όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το άσυλο, τα συνεργεία μας καθημερινά, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιούν ελέγχους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε άλλους χώρους. Κάθε Δευτέρα θα παρουσιάζουμε τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας για τα αποτελέσματα  των ελέγχων που έγιναν για το παρεμπόριο. Δεν θα φεισθούμε μέσων και κόπων για να εξαφανίσουμε από την Αθήνα και άλλες πόλεις το παρεμπόριο».

Για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια 
«Η Αστυνομία δεν θα μπει στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία μπαίνει στα Εξάρχεια και σιγά – σιγά αυτή η γειτονιά της Αθήνας έρχεται σε μία κανονικότητα. Η σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα τέσσερα υπό κατάληψη κτήρια στην καρδιά των Εξαρχείων, με την παρουσία εισαγγελέα, είναι ένα σαφέστατο δείγμα της πολιτικής αποφάσεως του Πρωθυπουργού να σπάσει το γκέτο των Εξαρχείων, όπως ακριβώς το έλεγε προεκλογικά».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.