Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Κατ. Νοτοπούλου: Απαιτούμε «ελεύθερο δημόσιο χώρο» για ποιότητα ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στις πόλεις μας


Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης
Παντού βλέπουν «εγκληματικότητα», παντού ανακαλύπτουν «προβλήματα». Σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό για να δικαιολογήσουν τις πιο αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία.


Μετά το Μετρό, ο κ. Σιμόπουλος, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα στρατόπεδα, προειδοποιώντας τους Θεσσαλονικείς, ότι η απόδοση τους στην τοπική κοινωνία, στους ίδιους, θα οδηγήσει στην δημιουργία εστιών εγκληματικότητας! Εκτός αν αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας, οπότε θα εξασφαλίσει την ευταξία και την «κανονικότητα»… Προσωπική άποψη ή λαγός προειλημμένων αποφάσεων;

Σε κάθε περίπτωση ωμή παραδοχή του πως αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την έννοια του «δημόσιου χώρου». Περιφρονούν την εδώ και δεκαετίες διατυπωμένη άποψη επιστημονικών φορέων και οργανισμών (ΟΡΘΕ, ΤΕΕ, ΑΠΘ) ότι τα πρώην στρατόπεδα πρέπει να αποδοθούν στην κοινωνία ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, αφού αυτοί είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες αδόμητους χώρους του πολεοδομικού συγκροτήματος που μπορούν να βελτιώσουν την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.

Τι κι αν η Θεσσαλονίκη εμφανίζει την μικρότερη αναλογία σε ευρωπαϊκό επίπεδο... Στη Νέα Δημοκρατία δεν πτοούνται. Φαίνεται να συγκινούνται μόνο από τσιμέντο, μπετόν και εργολάβους. Άλλοι κάνουν δενδροφυτεύσεις κι αυτοί ονειρεύονται malls.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στην πόλη περίπου 600 στρέμματα με την απόδοση στην τοπική κοινωνία δύο εμβληματικών στρατοπέδων: του Παύλου Μελά στα δυτικά και του Κόδρα στα ανατολικά. Η παρούσα Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση αν θέλει να βοηθήσει την πόλη.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα θεσμικά όργανα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου. Απαιτούμε «ελεύθερο δημόσιο χώρο» για ποιότητα ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στις πόλεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.