Saturday, August 31, 2013

Ενοποιούνται με ταχείς ρυθμούς οι τράπεζες που εξαγοράσθηκαν από τις 4 συστημικές τράπεζες

Σε πλήρη εξέλιξη και με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες πλήρους ενοποίησης των τραπεζών που απέκτησαν οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. 
Σχετικές λεπτομέρειες για τα χρονοδιαγράμματα αλλά και για τα οφέλη που προκύπτουν από τις ενοποιήσεις δημοσιοποίησαν  οι τράπεζες, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους 
Ειδικότερα, αναφορικά με την ενοποίηση Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας, το πρόγραμμα λειτουργικής συνένωσης και αναδιάρθρωσης έχει πλέον ενσωματωθεί στην οργανωτική δομή της Alpha Bank και προχωρά σύμφωνα με το πλάνο, επιτυγχάνοντας ήδη, όπως τονίζεται, απτά αποτελέσματα.  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η ενοποίηση των τραπεζών που απέκτησε και η Τράπεζα Πειραιώς. 

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι η ενσωμάτωση του υγιούς τμήματος της Probank από τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να βελτιώσει τα μεγέθη των εγχώριων δραστηριοτήτων, καθώς η υπό συγχώνευση τράπεζα διαθέτει ελκυστικό χαρτοφυλάκιο ενεργητικού, υπερβάλλουσα ρευστότητα και προσωπικό νεαρής ηλικίας και υψηλής κατάρτισης.

Αναφορικά με την εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton Bank από την Eurobank, οι ετήσιες συνέργειες υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ το χρόνο το 2015 και θα προέλθουν κυρίως από την ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών, των πληροφοριακών συστημάτων των δύο τραπεζών και από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

ΠΗΓΗ news4all.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.