Monday, August 26, 2013

Σαφή τοποθέτηση για την Ελλάδα θα απαιτήσει από την Ά. Μέρκελ ο αντίπαλός της Π. Στάινμπρικ

Στάινμπρουκ: Να αποσαφηνίσει η Μέρκελ τη θέση της για την Ελλάδα
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ζητά απάντηση για το τρίτο πακέτο στήριξης
Στάινμπρουκ: Να αποσαφηνίσει η Μέρκελ τη θέση της για την Ελλάδα
Σε κεντρικό ζήτημα των γερμανικών εκλογών έχει αναδειχθεί η Ελλάδα με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ να δηλώνει ότι θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς τη χώρα, τόσο κατά την τηλεμαχία της Κυριακής, όσο και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός «μοιράζει καθόλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπνωτικά χάπια και προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η σταθεροποίηση του ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς» δηλώνει ο Στάινμπουρκ σε συνέντευξή του στην «Suedwest Presse».

Και υπογραμμίζει ότι εάν ισχύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα, «η καγκελάριος πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση της προς τους πολίτες».

Σε άλλη συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Στάινμπουρκ υποστήριξε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «κάπως υποσυνείδητα αλλά και με άνεση», άλλαξε την ημερήσια διάταξη της προεκλογικής περιόδου, γεγονός που δεν επιθυμούσε να συμβεί η Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε άνοιξε την περασμένη Τρίτη τη συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, με την ταυτόχρονη απόρριψη νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

«Τουλάχιστον ο Σόιμπλε έχει το θάρρος να πει την αλήθεια» τονίζει σε άρθρο του τη Δευτέρα στο Spiegel ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στον γερμανικό λαό.

Στο ίδιο άρθρο ασκεί επίσης κριτική a posteriori στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων να κάνουν δεκτή το 2001 την Αθήνα στην Ευρωζώνη. «Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν σίγουρα σωστή, η ένταξη της στην ευρωζώνη ήταν όμως σίγουρα λάθος» δηλώνει ο Γκάμπριελ στο άρθρο του, το οποίο επικαλείται η DW.

Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε εκ νέου να βάλει φρένο στη συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προειδοποιώντας μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Focus ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας» και θα έπληττε τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη.

Η Μέρκελ απέφευγε να εμπλακεί στη συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το 2014.
ΠΗΓΗ tovima.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.