Saturday, August 31, 2013

Η Μπάγερν κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Η παραδοσιακή μονομαχία του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε νικητή τον πρώτο, αφού η Μπάγερν επικράτησε 5-4 της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι, κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πήρε εκδίκηση με το ίδιο νόμισμα για την απώλεια του προπέρσινου Champions League.
Φωτογραφία για Η Μπάγερν κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο θρίλερ με την Τσέλσι
Ένα πολύ καλό 45λεπτο επεφύλασσαν οι δύο μονομάχοι στο "Stadio Eden" της Πράγας. Γρήγορος ρυθμός, αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ένα γκολ από την περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο Τσέλσι, που όμως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Αφού η Μπάγερν απείλησε με τους Μάριο Μάντζουκιτς (στο 3' με κεφαλιά) και Φρανκ Ριμπερί (στο 8' με διαγώνιο σουτ), η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βγήκε στην κόντρα, ο Εντέν Αζάρ βρήκε τον Αντρέ Σίρλε κι εκείνος τον Φερνάντο Τόρες που με εν κινήσει πλασέ άνοιξε το σκορ. Το passing game και η συντριπτική κατοχή των πρωταθλητών Ευρώπης δεν απέδωσε καρπούς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Πετρ Τσεχ σταμάτησε τον Ριμπερί στο 23' και ο Τιμ Κέιχιλ τον Τόμας Μίλερ στο 38' 

 . Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2013 (Ριμπερί) πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και αφού κινήθηκε κατά μέτωπο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με το δεξί φέρνοντας το ματς στα ίσα. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 49', ο ίδιος παίκτης άγγιξε το 2-1. Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε καλύτερο από το πρώτο, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν το νικητήριο γκολ. Η Τσέλσι έχασε την καλύτερη στο 78ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μανουέλ Νόιερ. Η δίκαιη αποβολή του Ραμίρες στο 85ο λεπτό (για σκληρό φάουλ στον Μάριο Γκέτσε) δεν πτόησε τους κατόχους του Europa League, οι οποίοι σκόραραν με τον Αζάρ στο 3ο λεπτό της παράτασης. Στη συνέχεια, πάντως, επήλθε ο... κατήφορος, αφού η βαυαρική ομάδα έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Τελικά ο MVP του τελικού Τσεχ νικήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης από τον Χάβι Μαρτίνεθ και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στη ψυχοφθόρο αυτή διαδικασία τα πρώτα εννέα πέναλτι βρήκαν στόχο με τον Ρομέλου Λουκάκου να είναι ο μοιραίος για τους «μπλε» καθώς είδε τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει την εκτέλεσή του και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.
athlitikotetradio
ΠΗΓΗ newsnow.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.