Monday, August 26, 2013

Βοηθήστε να βρεθούν επιπλέον κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς

Μέσα από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ομάδα «ΕΕΤΑΑ Ομαδική Επιστολή Διαμαρτυρίας» που υπάρχει στο facebook (και μπορείτε να την βρείτε πατώντας το παραπάνω λινκ  ) έχουμε ετοιμάσει την παρακάτω επιστολή που αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον πόρων (χρημάτων δηλαδή) για να μπουν ακόμα περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.
εεταα
Η παρακάτω επιστολή θα σταλεί σε ιδρύματα και φορείς που πιθανόν να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το σημαντικό έργο. Παρακαλούμε βοηθήστε να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Δημοσιεύστε, κοινοποιήστε… Βοηθήστε αυτή η δράση να πετύχει!!! Για τυχόν διευκρινήσεις ή απορίες ελάτε σε επαφή μαζί μας.
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ και χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον από το ΕΣΠΑ, έγιναν και φέτος πάρα πολλές αιτήσεις μητέρων αλλά δυστυχώς λίγες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν θέση σε παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους.
Έτσι αρκετές μητέρες είναι στις επιλαχούσες με την ελπίδα να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση και να μπορέσουν κάποιες από αυτές να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους.
Επειδή η οικονομική κρίση έχει φέρει τις οικογένειες στην Ελλάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, επειδή το κόστος για την εγγραφή και παρακολούθηση ενός παιδιού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό είναι δυσβάσταχτο, επειδή οι περισσότεροι δημοτικοί – δημόσιοι παιδικοί σταθμοί εξαντλούν την διάθεση θέσεων μέσω του εν λόγω προγράμματος… καταλαβαίνετε ότι πολλές οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Κάνουμε έκκληση σε όποιον οργανισμό, φορέα κλπ ιδιωτικό ή δημόσιο μπορεί να συμβάλλει στην χρηματοδότηση περισσότερων θέσεων μέσω του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να μπουν κι άλλα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ή ακόμα καλύτερα και όλα τα παιδιά, αφού μπορεί η προσχολική εκπαίδευση να ΜΗΝ είναι υποχρεωτική στην χώρα μας αλλά για να μπορέσει να εργαστεί μια μητέρα, πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάπου να αφήσει το παιδί της, πράγμα που όπως εξηγήσαμε παραπάνω έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολο τελευταία.
Ελπίζουμε στην καλή σας διάθεση και περιμένουμε με αγωνία την θετική εξέλιξη του θέματος.
Με τιμή
Ομάδα Διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/?hc_location=stream 
Ομάδα διαμαρτυρίας τριτέκνων https://www.facebook.com/groups/diamartyriatriteknon/

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.