Thursday, August 29, 2013

Επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για τη Συρία

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες
Picture 0 for Επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για τη Συρία
Το θέμα της Συρίας συζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες.

Την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως για την επίθεση της 21ης Αυγούστου, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ευθύνεται η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών που θα δείξουν το γιατί η Ουάσινγκτον είναι βέβαιη ότι η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για τη χρήση χημικών στα προάστια της Δαμασκού.

Αργότερα σήμερα ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα ενημερώσουν για το θέμα τους ηγέτες των κομμάτων στο Κογκρέσο.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ομπάμα έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με ξένους ηγέτες και έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά δύο φορές με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Επίσης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας και με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και του Καναδά.

ΠΗΓΗ voria.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.