Saturday, August 31, 2013

Σύντομα εκλογές προβλέπει ο Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας: Ο τόπος χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Σύντομα εκλογές προβλέπει ο Α. Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική από τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ίσως και με προτροπή των δανειστών εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, καλώντας τον κ. Σαμαρά «αντί να παίζει το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση, καλό θα ήταν να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «ασυλία τέλος για όσους πέτυχαν να νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο για τις αποφάσεις τους», ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ότι «θα δώσουν λόγο για την οικονομική γενοκτονία αυτού του τόπου»
Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην κρίση της Συρίας τονίζοντας την ανάγκη, η χώρα μας να μην εμπλακεί σε καμία περίπτωση σε πόλεμο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της και επανέλαβε την πρότασή του για συζήτηση στη βουλή. Επίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την χρήση χημικών απ΄όπου και αν προέρχονται, εξέφρασε την αντίθεσή του στο καθεστώς της Δαμασκού, αλλά επέκρινε με οξύτητα τις δυτικές χώρες για υποκρισία. Η στάση των δυτικών χωρών δεν είναι καθόλου πειστική, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και τη νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας, τονίζοντας ότι το πραγματικό επίδικο είναι οι νέες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών.
Για τη στάση της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι εντυπωσιάζει πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουν.
Και δεύτερος στο χορό της αξιοθρήνητης συμμορίας των προθύμων υποταγμένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο κ. Κεδίκογλου, λίγες ώρες πριν το Βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στη πολεμική επέμβαση, δήλωνε πως είναι επιεικώς άκαιρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής για τη Συρία.
Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η χώρα μας πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες στην περιοχή για να ματαιωθεί η πολεμική παρέμβαση και να προκριθούν πολιτικές λύσεις. Εξέφρασε την ανησυχία του για το βάσιμο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο, μεγάλο κύμα προσφύγων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας
Εκλογές
Στην αναφορά του στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάρρευση της πολιτικής προσδοκιών που καλλιέργησε η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της κατάστασης μετά τις γερμανικές εκλογές. Πολύ σύντομα, προέβλεψε ο κ. Τσίπρας, ίσως και με τη προτροπή των ίδιων των δανειστών αυτή τη φορά, που για διαφορετικούς λόγους, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και θα κληθεί ο λαός μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις.
Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει μιά κυβέρνηση που λέει ναι σε όλα, που θα θα είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα με έδρα το Λουξεμβούργο ή θέλει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα;
Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας όπως είπε και το πραγματικό δίλλημα που θα έχουμε μπροστά μας:
Μνημόνια ή δημοκρατία;
Αποικία χρέους ή λαϊκή κυριαρχία ;
Βαρβαρότητα ή αξιοπρέπεια ;
Συμμαχία των μνημονιακών προθύμων ή ΣΥΡΙΖΑ ;
Σε αντίθετη περίπτωση είπε, η χώρα θα μετατραπεί οριστικά σε οικονομική αποικία των δανειστών, χωρίς δημόσια περιουσία και δημόσιο- κοινωνικό τομέα, χωρίς ανεξαρτησία, υποχείριο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών πολιτικών. Σημαίνει γύψος για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Σημαίνει και συνεχιζόμενη μετατροπή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Γερμανική Ένωση ή Ένωση των δανειστών.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα δάνεια, αλλά χρειάζεται διέξοδο από την κρίση, αποσαφηνίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται τα χρέη των τραπεζών να τα φορτώσει στην κοινωνία.
Ούτε πρόκειται, τόνισε, «να ανεχθούμε το σκάνδαλο των σκανδάλων, το ΤΑΙΠΕΔ να συνεχίσει να εκποιεί τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής.
Και μάλιστα να δεχτούμε τη μεταφορά του εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό και την υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας της χώρας, όπως με απύθμενο θράσος ζητούν οι Γερμανοί βιομήχανοι.
Για τα θέματα αυτά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ας γνωρίζουν καλά όσοι μεθόδευσαν και όσοι πέτυχαν να νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση…ασυλία τέλος. Θα δώσουν λόγο για την οικονομική γενοκτονία αυτού του τόπου. Θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική δικαιοσύνη και στους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Αναφερόμενος στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι μιά κρίσιμη μάχη για το αύριο της χώρας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα βγεί νικητής και υπογράμμισε την ανάγκη να επιλεγούν υποψήφιοι χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές.
Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου πολιτικής και ηθικής εντιμότητας.
AΠE-MΠΕ
ΠΗΓΗ kathimerini.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.