Tuesday, August 27, 2013

ΠΑΟΚ: Ραντεβού με την Ιστορία

Ο Δικέφαλος αφήνει πίσω τις απουσίες και ρίχνεται απόψε στη μάχη της μεγάλης πρόκλησης κόντρα στη Σάλκε

ΠΑΟΚ: Ραντεβού με την Ιστορία
Το γκολ του Στοχ προκάλεσε ενθουσιασμό στο Γκελζενκίρχεν, όμως η αλήθεια είναι ότι και στο αποψινό ματς, παρά το ελαφρύ προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ παραμένει αουτσάιντερ. Στο ποδόσφαιρο φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο και οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου μπορούν να πάρουν μια ιστορική πρόκριση

Στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί απόψε να γράψει Ιστορία. Ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει (21.45, NS2) να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας τη μεγάλη Σάλκε. Το 1-1 του Γκελζεκίρχεν, τού δίνει το δικαίωμα στο όνειρο, οι απουσίες όμως στην 11άδα του τον προσγειώνουν στην πραγματικότητα.  
Ειδικά στα αριστερά της άμυνας, ο Χουμπ Στέφενς έχει μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνον επειδή θα απουσιάσει ο τραυματίας Λίνο, αλλά κυρίως επειδή θα αγωνιστεί στα δεξιά της Σάλκε ο μέχρι πρότινος λογιζόμενος ως τραυματίας Φαρφάν και ίσως και ο Ουτσίντα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Αννόβερο. Αν δεν προλάβει ο Ιάπωνας, τη θέση του θα πάρει ο Χόγκλαντ. Το θέμα βέβαια δεν είναι ποιος θα παίξει στα δεξιά της άμυνας της Σάλκε, αλλά ποιος θα μπορέσει να σταματήσει και αυτόν και τον Φαρφάν. Ο Σκόνδρας δεν τα πήγε καλά στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας στο Αγρίνιο, ενώ ο Σπυρόπουλος προέρχεται από τραυματισμό. Ο Χουμπ Στέφενς προβληματίζεται έντονα και το πιθανότερο είναι σήμερα το βράδυ να επιλέξει τον Σπυρόπουλο για τα αριστερά της άμυνας, προκειμένου όπως είπε «να αποδείξουν αυτοί που θα αγωνιστούν την αξία τους».
Προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο, ειδικά αν ο ολλανδός τεχνικός επιλέξει να αγωνιστεί με 4-3-3. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει τρίτος αμυντικός μέσος. Υπάρχουν μόνον οι Κάτσε και Τζιόλης. Ο Λάζαρ είναι τραυματίας, όπως και ο Λόρενς. Στο 4-2-3-1, υπάρχουν λύσεις, με τον Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται στα δεξιά του κέντρου, τον Στοχ στα αριστερά, τον Λούκας σε θέση επιτελικού μέσου και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Ενα τέτοιο σχήμα, αν έχει κοντά τις γραμμές του, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Σάλκε γιατί αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για αντεπίθεση.  
Στην σκακιέρα της Τούμπας σήμερα ο Χουμπ Στέφενς θα βασιστεί στην προπονητική του εμπειρία.  Παρά τα όσα δήλωσε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απουσίες, η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ της Σάλκε συγκριτικά με αυτό του ΠΑΟΚ είναι η μέρα με τη νύχτα. Απέναντι σε αυτή την εμπειρία του Στέφενς, ο Γιανς Κέλερ έχει να αντιπαραθέσει τη δίψα του για διάκριση, την ανάγκη του για να χτίσει ένα καλό βιογραφικό για τη συνέχεια της καριέρας του, την αγωνία για τη διατήρηση της θέσης του στον πάγκο της Σάλκε, όμως αυτό που έχει να αντιπαραθέσει πάνω από όλα, είναι ένα πλούσιο ρόστερ με ακριβοπληρωμένους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Η αναμέτρηση θα θυμίζει τη μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Μένει να δούμε αν η Ιστορία θα επαναληφθεί.

Με συνοδεία από το ξενοδοχείο

Μπορεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε να είναι κεκλεισμένων των θυρών, όμως οι φίλαθλοι της ομάδας θα βρεθούν πλάι στους παίκτες του Δικεφάλου, από το Μακεδονία Παλάς μέχρι το γήπεδο της Τούμπας, με μηχανοκίνητη πορεία συνοδείας, όπως έκαναν και στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μέταλιστ.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΗΓΗ tanea.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.