Saturday, August 31, 2013

Τζον Κέρι: «Δεν θα μείνει ατιμώρητο το καθεστώς Ασαντ»

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ


«Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας», το οποίο διέπραξε το καθεστώς του «εγκληματία και δολοφόνου» Μπασάρ αλ Ασαντ και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο, χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου στη Δαμασκό.
Προαναγγέλλοντας μία αμερικανική στρατιωτική επίθεση που δεν θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες, ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει από έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ότι το συριακό καθεστώς προετοιμαζόταν ημέρες πριν από τη χημική επίθεση και είχε προειδοποιήσει παράγοντες του καθεστώτος να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σύμφωνα με αυτήν την τετρασέλιδη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, κατά τη χημική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 1.429 σύροι πολίτες, εκ των οποίων τουλάχιστον 426 παιδιά.
«Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση γίνονταν στην περιοχή προετοιμασίες. Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», δήλωσε ο Κέρι, ενώ επεσήμανε ότι υψηλόβαθμοι σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, πρόσθεσε, «δεν μπορούν να πουν στις ΗΠΑ κάτι που η Ουάσιγκτον δεν γνωρίζει ήδη για την επίθεση».  
Σε κάθε περίπτωση, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτή τη φορά ό,τι και αν επιχειρήσουν οι ΗΠΑ στη Συρία δεν θα θυμίζει ούτε Ιράκ, ούτε Αφγανιστάν, ούτε καν την παρέμβαση στη Λιβύη. Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας («του παλαιότερου συμμάχου μας»), της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα. Και επεσήμανε ότι και άλλες χώρες παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση.
Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει ένα «μήνυμα» στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. «Εχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Εχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Κέρι.
ΠΗΓΗ  tanea.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
grafida-sintikis.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.