Monday, August 26, 2013

Νταβούτογλου: Η 'Αγκυρα θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε συνασπισμό κατά της Συρίας

Προτεραιότητά μας η κοινή δράση με τη διεθνή κοινότητα, εάν δεν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλες εναλλακτικές θα τεθούν στην ατζέντα, είπε ο κ. Νταβούτογλου
Picture 0 for Θετική για ανάληψη δράσης κατά της Συρίας η Τουρκία
Σε οποιονδήποτε διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας θα συμμετάσχει η Τουρκία, ακόμα κι αν δεν υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση για ανάληψη δράσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Προτεραιότητά μας ήταν πάντα η κοινή δράση με τη διεθνή κοινότητα, βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλες εναλλακτικές θα τεθούν στην ατζέντα», είπε ο κ. Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ.

«Αυτή τη στιγμή 36 με 37 χώρες συζητούν τις εναλλακτικές αυτές. Εάν συγκροτηθεί ένας συνασπισμός κατά της Συρίας στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η Τουρκία θα συμμετάσχει σ' αυτόν», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ακόμη ότι «εξ αρχής η χώρα του υποστήριζε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι στις σφαγές του καθεστώτος του Άσαντ».

«Η ατιμωρησία των ηγετών και των καθεστώτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές υπονομεύει την αποτρεπτική δύναμη της διεθνούς κοινότητας. Αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρούνται», συνέχισε.
ΠΗΓΗ voria.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.