Wednesday, August 28, 2013

Σεργκέι Λαβρόφ: Μία στρατιωτική λύση "θα αποσταθεροποιήσει" τη Συρία και την περιοχή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η επιβολή στρατιωτικής λύσης στη Συρία "θα αποσταθεροποιήσει" τη χώρα και τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ειδικό απεσταλμένο του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, "ο Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτικο-διπλωματική λύση στη Συρία, σημειώνοντας ότι η στρατιωτική λύση δεν θα οδηγήσει παρά σε επιπλέον αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την περιοχή".

Οι δύο "συμφώνησαν ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένων και των ξένων παραγόντων, οφείλουν να ενεργήσουν κατά εξαιρετικά υπεύθυνο τρόπο και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος".

Σε άλλη ανακοίνωση που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι απέρριψε τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία το καθεστώς της Δαμασκού βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα , "προβάλλοντας τα ρωσικά επιχειρήματα".

Ο Λαβρόφ εξέφρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανησυχία για την "επικίνδυνη γραμμή" , την οποία είναι πιθανόν να ξεπεράσουν πολλές χώρες με στόχο να "τορπιλισθούν ενσυνειδήτως" οι προϋποθέσεις μίας "πολιτικο-διπλωματικής επίλυσης της σύρραξης".

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
ΠΗΓΗ kerdos.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.