Friday, August 30, 2013

Τι συμβαίνει με τις μελέτες για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης;

Υπάρχει σχέδιο για την εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους;
Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη
Στην αντιμετώπιση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της θαλάσσιας περιοχής, νότια της Κρήτης από το ΥΠΕΚΑ, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.κ. Γιάννη Μανιάτη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.κ. Γ. Μανιάτης και Μ. Βαρβιτσιώτης ενέκριναν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το «πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του δυτικού Πατραϊκού Κόλπου», ενώ έπεται και η αντίστοιχη για την περιοχή της Ηπείρου.

«Ωστόσο», όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης «παρά το γεγονός ότι στα νότια της Κρήτης έγιναν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση από τις άλλες δύο περιοχές και με βάση τις εκτιμήσεις οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις άλλες δύο περιοχές, δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη ενέργεια για την Κρήτη.»


Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς τι συμβαίνει με τις μελέτες για τους υδρογονάνθρακές της Κρήτης, εάν υπάρχει σχεδιασμός για την εκμετάλλευσή τους και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την εξόρυξή τους.

Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.