Monday, August 26, 2013

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για "σοβαρότατες επιπτώσεις" σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία

"Ο υπουργός (Λαβρόφ) τόνισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες για την ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να "επέμβουν" στη Συρία έχουν προκαλέσει βαθιά ανησυχία στη Μόσχα".
Σεργκέι Λαβρόφ
Σεργκέι Λαβρόφ

Την έντονη ανησυχία της Μόσχας προκαλεί το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης της Ουάσινγκτον στην εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση. 

Κατά τη συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβφρόφ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης επέμβασης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο υπουργός (Λαβρόφ) τόνισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες για την ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να "επέμβουν" στη Συρία έχουν προκαλέσει βαθιά ανησυχία στη Μόσχα", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφερόμενο στη χθεσινή επικοινωνία των δυο υπουργών. 

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις "εξαιρετικά σοβαρές" επιπτώσεις που θα είχε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου σε χώρες όπως το Ιράκ και η Λιβύη, υπάρχει συνεχώς αστάθεια.
ΑΜΠΕ
 ΠΗΓΗ skai.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.