Friday, December 4, 2015

Ομιλία Φωτεινής Αραμπατζή επί του Προϋπολογισμού 2016

Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής: « Κόλαφος για την κοινωνία, προϊόν μίας σουρεαλιστικής Κυβέρνησης, ο Προϋπολογισμός του 2016»
Με σουρεαλιστική κυβέρνηση, που θυμίζει την τηλεοπτική σειρά «Ιπτάμενο Τσίρκο» των Monty Python, παρομοίασε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη σημερινή ομιλία της στη Βουλή επί του προϋπολογισμού 2016. «Μόνο μια σουρεαλιστική Κυβέρνηση, που την ίδια στιγμή φορολογεί ό,τι κινείται, ό,τι περπατάει και ό,τι αναπνέει, θα μπορούσε να καλεί ταυτόχρονα τους πολίτες να διαδηλώσουν στους δρόμους εναντίον του προυπολογισμού, που η ίδια εισηγείται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Σερραία Βουλευτής χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ανάλγητο, υφεσιακό και κοινωνιοκτόνο, που καταρρίπτει τον μύθο της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Αριστεράς και «εκτελεί» τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους.
Αποδόμησε τα έωλα επιχειρήματα της Κυβέρνησης για έναν προϋπολογισμό, που βάζει δήθεν τη χώρα σε μία νέα πορεία, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 114 εκατομμύρια ευρώ, στα νομικά πρόσωπα κατά 156 εκ Ευρώ, στους αγρότες κατά 78 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός περικόπτει τις συντάξεις κατά 538,5 εκ. ευρώ, περικόπτει κοινωνικά επιδόματα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 105 εκ. Ευρώ και το ΕΚΑΣ κατά 223 εκ. Ευρώ.

Ειδικότερα για τον αγροτικό κόσμο, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, οι αγρότες μας θα καταβάλουν επιπλέον: 102 εκ. Ευρώ από την αύξηση της εισφοράς στον ΟΓΑ, 13 εκ. από την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και 32 εκ. από τις αυξήσεις φόρου εισοδήματος.

Στηλίτευσε δε την υποκριτική συναίνεση, που επιδιώκει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια αδιέξοδα, που ο ίδιος δημιούργησε στη χώρα με τις πολιτικές του, επισημαίνοντας ότι «της συναίνεσης, πρέπει να προηγείται η συγγνώμη και η συνείδηση».
 Υπογράμμισε δε ότι μιλάει για συναίνεση ο Πρωθυπουργός, που μόλις έναν χρόνο πριν έλεγε ότι δεν συναινεί σε τίποτα και απειλούσε τους Ευρωπαίους ότι δεν επρόκειτο να αναγνωρίσει τίποτα από ό,τι θα συμφωνούσαν με την προηγούμενη Κυβέρνηση.

«Αυτός ο άνθρωπος με θράσος σήμερα απαιτεί συναίνεση, την ώρα, που χαρακτηρίζει τους αντιπάλους του «σκυλιά», ξεχνώντας την έμπρακτη συναίνεσή μας στις 14 Αυγούστου, το σωσίβιο, που χωρίς αντάλλαγμα σας προσφέραμε για να μη βρεθεί η χώρα εκτός Ευρώ, την ώρα, που οι πρώην συναγωνιστές σας ένας - ένας πηδούσαν από το καράβι, υψώνοντας τη δική τους νεοκομματική παντιέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση ότι «από τη θεωρία της γενοκτονίας των μνημονίων, έφτασε στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων», με πρωτοπόρο τον ανεκδιήγητο Υπουργό Παιδείας, τον κ. Φίλη ο οποίος, αφού αρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων, ανεξέλεγκτος και ανενόχλητος συνεχίζει να προκαλεί διορίζοντας επικεφαλής της αναθεώρησης του Προγράμματος και των Σχολικών Βιβλίων τον κ. Λιάκο, που χαρακτηρίζει «τους Μακεδονομάχους Τζιχαντιστές, το χορό του Ζαλόγγου και το Κρυφό Σχολειό μεγαλόστομες πατριωτικές ανοησίες». 
«Αφελληνίζετε την Παιδεία, αφελληνίσατε και τις τράπεζες, επεσήμανε η κ. Αραμπατζή. «Το περίφημο τραπεζικό σύστημα, που οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνήθηκαν με παρρησία να το εκποιήσουν, απέφυγαν να το ξεπουλήσουν, απλά χαρίζοντάς το! Στον πρώτο περαστικό! Εσείς, που είχατε ως πολιτική σημαία το ξεπούλημα της χώρας, εσείς, που σε κάθε ιδιωτικοποίηση από τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ μέχρι τα Περιφερειακά αεροδρόμια, αλυχτούσατε ότι μας παίρνουν τα ασημικά για ένα κομμάτι ψωμί, πρωταγωνιστήσατε στον ορισμό του ξεπουλήματος των Ελληνικών Τραπεζών σε ξένα μόνο κερδοσκοπικά κεφάλαια, σε αυτά, που μέχρι χθες αποκαλούσατε κοράκια. Είστε υπόλογοι γι' αυτό το σκάνδαλο, που μετέτρεψε μία επένδυση του Δημοσίου 25 δις Ευρώ σε πλήρη αποεπένδυση μόλις 500 εκ. Ευρώ», πρόσθεσε η Βουλευτής Σερρών.

«Παραιτηθείτε απ' την απέλπιδα προσπάθεια να παραστήσετε πως κυβερνάτε. Αρκεστείτε στη σάτιρα του «Ιπτάμενου Τσίρκου». Και εσείς θα βρείτε τον προορισμό σας, και η χώρα μας θα μπορέσει να ελπίσει σε καλύτερες ημέρες» είπε κλείνοντας. 

Ομιλία Βουλευτή Σερρών ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή επί του Προϋπολογισμού 2016 3-12-2015

 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.