Saturday, December 5, 2015

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά

«Η πρώτη μου κίνηση ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ζητήσω την παραίτηση όλων των ανθρώπων του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού, που δυστυχώς έχουν τεράστια ευθύνη που οδήγησαν την παράταξη σ’ αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Και μάλιστα έχοντας απέναντι μια πολύ επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με ιδεοληψίες της αριστεράς, που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή», δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Αυτή η αποστειρωμένη ΝΔ έχει ημερομηνία λήξης την 20η Δεκεμβρίου το βράδυ. Την επόμενη μέρα θα ανοίξω τις πόρτες και τα παράθυρα στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του στηρίζεται από ανθρώπους, που προέρχονται από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς, σημαίνει ότι μπορεί να ενώσει«Την επόμενη μέρα αυτό ακριβώς θέλω να κάνω, να ανοίξω και πάλι την παράταξη στην κοινωνία, διότι τα τελευταία χρόνια η παράταξή μας έβαλε ταμπέλες στον εαυτό της, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί, να μικρύνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε μήνυμα ενότητας της ΝΔ εν όψει των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, λέγοντας πως «για να είναι ενωμένη η παράταξη πρέπει σύντομα να κλείσει αυτή η πληγή που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου. Κακώς κάποιοι ξύνουν αυτή την πληγή. Οι Νεοδημοκράτες, οι φίλοι αυτής της παράταξης θέλουν γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών. Να τελειώνουμε με αυτά, να γυρίσουμε σελίδα».
Δήλωσε επίσης περήφανος για την ιδεολογία της ΝΔ, αρκεί, όπως είπε, «αυτή την ιδεολογία να την εφαρμόζουμε κι όχι απλά να την επικαλούμαστε».
 
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στον ΣΚΑΪ είναι τα εξής:
 
-Για τον προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης:
Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει, ότι αυτή η συνταγή οδηγεί τη χώρα ακόμη βαθύτερα στην ύφεση κι ότι πρέπει αμέσως να στρέψουμε τη χώρα στις επενδύσεις, στην ελεύθερη οικονομία, στην παραγωγή πλούτου, στις θέσεις εργασίας, να υπάρχει πάλι χρήμα στα ελληνικά νοικοκυριά
Είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα. Μια επικίνδυνη κυβέρνηση, που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Θα κερδίσω λέγοντας στον κόσμο την αλήθεια. Μόνο αλήθειες τα τελευταία χρόνια δεν ακούει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια. Ακούει μια κυβέρνηση κι ένα κόμμα, που έταζε στους πάντες τα πάντα. Σήμερα παρουσιάζουν και ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής τους, με 5,7 δισ. νέα μέτρα, 2 δισ. μειώσεις στις συντάξεις, μείωση του ΕΚΑΣ. Το 95% αυτού του προϋπολογισμού είναι λιτότητα. Η Έκθεση του ΟΟΣΑ μίλησε για 34% του ΑΕΠ σε φόρους στην Ελλάδα.
Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει, ότι αυτή η συνταγή οδηγεί τη χώρα ακόμη βαθύτερα στην ύφεση κι ότι πρέπει αμέσως να στρέψουμε τη χώρα στις επενδύσεις, στην ελεύθερη οικονομία, στην παραγωγή πλούτου, στις θέσεις εργασίας, να υπάρχει πάλι χρήμα στα ελληνικά νοικοκυριά. Αυτό δε θα γίνει με λόγια. Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει την ταυτότητά της ως διαμετακομιστικό κέντρο όλης της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα εταιρίες που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Hewlett Packard, δεν μπορεί να εξάγει τα προϊόντα που έχει στον Πειραιά. Αυτό είναι καταστροφή γιατί διώχνει τις επενδύσεις και η κυβέρνηση δεν ανοίγει τις γραμμές.
 
-Για τις αλλαγές στη ΝΔ και για το εθνικό συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς:
Θα οδηγήσω την παράταξη την άνοιξη σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου θα τα συζητήσουμε όλα, ακόμη και το καταστατικό που χρειάζεται αλλαγές
Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω άμεσα σε αλλαγές νοοτροπίας στην παράταξη. Να σταματήσουμε να είμαστε ένα κόμμα κλειστό, ένα κόμμα συστημάτων. Να ξαναδώσω λόγο στα μέλη και τα στελέχη, τους φίλους της παράταξης. Θέλω να αλλάξω τις δομές, τον τρόπο λειτουργίας. Θα οδηγήσω την παράταξη την άνοιξη σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου θα τα συζητήσουμε όλα, ακόμη και το καταστατικό που χρειάζεται αλλαγές. Πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να σηκώσουμε και πάλι αυτή την παράταξη ψηλά, να την κάνουμε ελκυστική, όταν θα ξαναμιλήσουμε στην κοινωνία και δώσουμε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, που οι Έλληνες θα αντιληφθούν και θα συνδιαμορφώσουν μαζί μας.
Η χώρα πρέπει να αλλάξει αμέσως πορεία, να τελειώσουμε με τους φόρους, να δημιουργηθεί μια οικονομία που θα στηρίζεται στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, να δημιουργείται εισόδημα, να υπάρχει δουλειά και θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να φύγουμε από το αδιέξοδο. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία η χώρα θα οδηγηθεί στο γκρεμό. Πρέπει να σταματήσει άμεσα. Είμαι εδώ για να αλλάξω την παράταξή μου πρώτα, να ξαναμιλήσω στην κοινωνία και τους πολίτες, να την ξανακάνω ελκυστική και μετά να μπορέσουν να μας εμπιστευτούν και πάλι. Όταν γίνει αυτό θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα στηρίζεται στην ελεύθερη οικονομία, στις επενδύσεις, σε ένα κράτος ευέλικτο και λειτουργικό, που θα βοηθάει την ελεύθερη οικονομία και δε θα στέκεται εμπόδιο. Και βεβαίως τέρμα οι φόροι. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια φορομπηχτική πολιτική. Δεν μπορεί να ψηφίζεται προϋπολογισμός που το 95% είναι μέτρα λιτότητας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.