Wednesday, December 9, 2015

Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (Σχολή Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων)
Την εμπειρία και τη γνώση της εφαρμοσμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στον αγροδιατροφικό τομέα συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος Μάρκος Μπόλαρης κατά την επίσκεψή του στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο της κ. Πάνο Κανέλλη. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο αγρόκτημα της Σχολής και τις εγκαταστάσεις της – σχολικά κτήρια, μονάδα γάλακτος κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοσφαγείο, κέντρο ελιάς, ερευνητικά εργαστήρια, αποστακτήριο και βέβαια τις πειραματικές καλλιέργειες αμπέλου, αρωματικών, λαχανόκηπου, ελαιώνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαπίστωσε το εξαιρετικό επίπεδο της Σχολής και τον ιδανικό συνδυασμό της θεωρητικής διδασκαλίας με την επιστημονική εφαρμογή στην πράξη, στο πεδίο των υποδειγματικών εγκαταστάσεων του αγροκτήματος. Για το λόγο αυτό ζήτησε συνεχή και ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Ιδιαίτερα ζήτησε την εμπειρία της Σχολής, ως μοντέλου εκπαιδευτικής διαδικασίας που συνδυάζει το γνωστικό αντικείμενο με την εφαρμοσμένη πρακτική, με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε ευρύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές στη χώρα.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης επισκέφτηκε το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, τον Αναπληρωτή Παναγιώτη Τζιώνα, καθώς και το συμβούλιο του Ιδρύματος. Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα, αρμοδιότητας του Υπουργού πάνω στα οποία είναι δυνατή η δημιουργική συνεργασία και η αξιοποίηση των σχολών Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο θα είναι αρωγός και θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ΑΤΕΙ και ιδιαίτερα της Σχολής Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων σε σχέση με τη λειτουργία του αγροκτήματος για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών καθώς και για τη λειτουργία των εργαστηρίων της σχολής. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας πλαισίου αξιοποίησης των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων του Ιδρύματος, με σκοπό τη διαμόρφωση εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών  πρωτοβουλιών που θα δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα αξιοποίησης  του πλεονεκτήματος που διαθέτει στον αγροδιατροφικό τομέα. Προηγουμένως, ο Αναπληρωτής Υπουργός απευθυνόμενος στους φοιτητές των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, σχολίασε πως βρίσκονται σήμερα στην κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο για να απαντήσουν στην πρόκληση της χώρας για ανασυγκρότηση της αγροδιατροφικής παραγωγής σε νέα επιστημονική και ανταγωνιστική βάση.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.