Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Απολύσεις στον Διόφαντο

Ξεκίνησαν και αυξάνονται οι απολύσεις στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και εκδόσεων -Διόφαντος
Η κατάσταση στο μέτωπο της λήξης των συμβάσεων δυστυχώς  έφτασε στο απροχώρητο. Χθες 17/12/2015 ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στους πρώτους 25 συναδέλφους –επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων- η λήξη των συμβάσεών τους (ουσιαστικά οι απολύσεις τους), και έπεται συνέχεα τις αμέσως επόμενες μέρες για τους υπόλοιπους 145.  Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος στα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό νέων έργων από το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) αλλά και την λύση του προβλήματος του μεσοδιαστήματος από την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων έως την έναρξη των νέων έργων.

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον για τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχει το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο Υπουργείο Παιδείας ως εποπτευόμενος φορέας του και με βάση τις θεσμικές του αρμοδιότητες; (Εκδόσεις  σχολικών  βιβλίων,  Πανελλήνιο  Σχολικό Δίκτυο, myschool, εθνικό ψηφιακό  αποθετήριο της εκπαίδευσης, ηλεκτρονικές εξετάσεις για  το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας,  κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής για τους μαθητές,  ψηφιακά  εκπαιδευτικά  βοηθήματα  των  Πανελληνίων  Εξετάσεων και πολλά ακόμα).
Δυστυχώς η  απάντηση φαίνεται πως, εκ των πραγμάτων,  δεν θα αργήσει και θα είναι ζοφερή για όλους!
Ζητάμε έστω και σήμερα, μια κάποια λύση από την πολιτική ηγεσία στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάποια έργα – γέφυρες, η ανανέωση των συμβάσεων για χρονικό διάστημα κάποιων μηνών μέχρι να προχωρήσει το ΣΕΣ (ήδη έγινε σε κάποια ερευνητικά κέντρα), η προκήρυξη εσωτερικών έργων από ίδιους, πόρους, κ.α. Λύσεις υπάρχουν, χρειάζεται και θέληση προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.