Monday, December 7, 2015

3 νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΕΤΕΑΝ

Ο  Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος, στην εισήγηση του στο Συνέδριο Equity Investment
Forum που διοργανώθηκε από το ΤΑΝΕΟ, το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών  Κεφαλαίων  και την Enterprise Greece με θέμα «The need for cooperation of Public Policies and Private Sector in order to create an innovation driven ecosystem” (Η ανάγκη συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με σκοπό τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει την καινοτομία», αναφέρθηκε στις 3 πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΕΤΕΑΝ προς αυτήν την κατεύθυνση:
  1. Δημιουργία νέου Μέσου Χρηματοδοτικής Τεχνικής που θα είναι προσανατολισμένο στην παροχή χρηματοοικονομικής στήριξης σε εταιρείες
  2. Ανάπτυξη μέσω του ΤΑΝΕΟ του θεσμού των ΑΚΕΣ (venture capital).
  3. Ίδρυση μη τραπεζικού ιδρύματος παροχής μικροπιστώσεων.

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα συντονιστούν με τις δράσεις που αναπτύσσει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (σχεδιασμός νέου ΕΣΠΑ, δημιουργία πλατφόρμας εξυπηρέτησης συμπλέγματος επιχειρήσεων) και το Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας για την αξιοποίηση των πόρων που θα κατευθυνθούν στη στήριξη των δράσεων που συνδέονται με την έρευνα και την καινοτομία.
Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.)
Ξενίας 24, 115 28 Αθήνα
Τηλ: +30 210 7450400
www.etean.com.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.