Friday, December 4, 2015

Βασικά σημεία συνέντευξης Απόστολου Τζιτζικώστα στo Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζητά συναίνεση αλλά συνενοχή” ξεκαθάρισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, καλώντας τον κόσμο και τους φίλους της παράταξης σε μαζική συμμετοχή στις της 20ης Δεκεμβρίου εκλογές προκειμένου να κλείσει η πληγή που άνοιξε από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως “τώρα που η χώρα καταρρέει εξαιτίας των εμμονών και των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προκύψει μια νέα, ισχυρή Νέα Δημοκρατία που θα μπορέσει και πάλι να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, σημειώνοντας πως “πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα της χώρας”. 
 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα. 


  • Για το ζήτημα της συναίνεσης με την κυβέρνηση 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζητά συναίνεση αλλά συνενοχή 

Ο κ. Τσίπρας δεν αναζητά συναίνεση, αλλά συνενοχή και η ΝΔ ως ένα υπεύθυνο κόμμα και ως μία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπορεί να δώσει στήριξη σε πολιτικές οι οποίες καταστρέφουν τη χώρα. Είδατε τον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί:  5,7 δις. νέα μέτρα, μείωση συντάξεων 2 δις ευρώ, μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Το 95% είναι φόροι. Η ανεργία αυξάνεται, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν διπλασιαστεί, η οικονομία δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, με αυτά τα μέτρα. Άρα λοιπόν η ΝΔ τουλάχιστον με την δική μου αρχηγία δεν θα δώσει καμία συναίνεση στον κ. Τσίπρα.  Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα και στα εθνικά θέματα και πρέπει να φύγει χθες. Σας λέω ξεκάθαρα λοιπόν ότι δεν υπάρχει τίποτα καταστροφικότερο από την παρουσία αυτής της κυβέρνησης και αυτών των ανθρώπων. Εάν υπάρχει θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σήμερα, να βγει και να το πει καθαρά ο κ. Τσίπρας, διαφορετικά σε τι ζητά συναίνεση; Προχθές προχώρησε σε μία προσχηματική πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς. Ορθώς πήγαμε, γιατί όταν σε καλεί ο ΠτΔ να συζητήσεις, φυσικά και θα πας. Μπορεί να υπήρχε κάποιο σοβαρό εθνικό θέμα, στο οποίο ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση.Αλλά συναίνεση σε τι; Στο ασφαλιστικό; Συναίνεση στη φορομπηχτική πολιτική; Σήμερα η κυβέρνηση αυτή, φορολογεί ό,τι κινείται. Ξέρετε ότι το 1/3, το 34% του ΑΕΠ είναι φόροι σήμερα; Ως που θα πάει αυτό το πράγμα; 


  • Για την προεκλογική εκστρατεία 

Προτείνω να οργανωθεί επιτέλους μια συνδιάσκεψη 

Δεν προσέξατε ότι από τη στιγμή που παραιτήθηκαν οι δύο άνθρωποι που είχαν πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το φιάσκο, ο μεταβατικός τότε πρόεδρος και ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ηρέμησαν όλα;  Έπεσαν οι τόνοι και σήμερα πια μπαίνουμε σε μια τελική ευθεία δύο εβδομάδων, όπου μπορούμε επιτέλους οι υποψήφιοι να συζητήσουμε για τις θέσεις μας. Και κάνω έκκληση, και σήμερα, από εδώ, για πολλοστή φορά, και ελπίζω αυτή τη φορά να εισακουστώ, να γίνει διάλογος, να οργανωθεί έστω μια συνδιάσκεψη όπου θα μπορούν τα μέλη, οι φίλοι αυτής της παράταξης να ακούσουν τις θέσεις μας, να μας συγκρίνουν και τελικά να αποφασίσουν την Κυριακή με βάση τις θέσεις του καθενός.


  • Για το θέμα της μήνυσης στην εταιρεία

Υπογράφω με τα δύο χέρια μήνυση

Υπεύθυνος να υπογράψει την οποιαδήποτε μήνυση, είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος και μόνο. Ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να κινηθεί νομικά η ΝΔ. Μίλησα μάλιστα και με τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος προχώρησε και σήμερα δικάστηκε η ευτυχώς προσωρινή εντολή. Σε κάθε όμως περίπτωση, είπα από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να γίνει μήνυση στην εταιρεία, γιατί έπαιξε με τους νεοδημοκράτες, με τους φίλους αυτής της παράταξης, με όλους μας, και μάλιστα ταλαιπώρησε τόσο πολύ το εκλογικό σώμα,  που αυτό δε θα περάσει έτσι. Θέλω να κοιτάξω μπροστά, αυτή τη στιγμή έχει πληγωθεί πάρα πολύ η παράταξη από αυτή την ανοιχτή πληγή, που παραμένει ακόμη και σήμερα. Νομίζω ότι όποιος ξύνει αυτή την πληγή τώρα, δε βοηθάει ούτε στην ενότητα. Να προχωρήσουμε όλοι μπροστά, ενωμένοι, να ολοκληρώσουμε την εκλογική διαδικασία και να προκύψει γρήγορα ο νέος αρχηγός.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.