Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

«Διατήρηση ή τακτικισμός;»

Του Βουλευτή Κιλκίς ΝΔ Γ. Γεωργαντά
Η κυβέρνηση χθες στο θέμα της παραμεθορίου προχώρησε σε μία κίνηση τακτικής η οποία ελπίζουμε να μην αποδειχθεί μία ακόμη πολιτική ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναδιαμόρφωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ . Βερναρδάκης Χριστόφορος   το άρθρο 19 έτσι ώστε να συνεχίσει να ισχύει το επίδομα παραμεθορίου μέχρι 31/3/2016. Πλην όμως προέβλεψε και κάτι ακόμη το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ειδικότερα με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 19 δίνεται η δυνατότητα στους δύο (2) αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επανακαθορίσουν με κοινή Υπουργική Απόφαση τις δικαιούμενες περιοχές έως την παραπάνω ημερομηνία. Ως κριτήριο για τον προσδιορισμό αυτό αναφέρεται : « η δυσκολία πρόσβασης με βάση την ορεινότητα και νησιωτικότητα  κάθε περιοχής».

Η διατύπωση αυτή είναι μία πρώτη ένδειξη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πραγματικό στοιχείο της παραμεθορίου να μην αποτελεί από μόνο του το βασικό κριτήριο για την απόδοση του επιδόματος. Ταυτόχρονα με την υπερψήφιση χθες από την πλειοψηφία της διάταξης αυτής, δίνεται η απόλυτη  αρμοδιότητα στους αρμόδιους υπουργούς να καθορίσουν τους δικαιούχους του επιδόματος μέσα στο επόμενο τρίμηνο, χωρίς να χρειάζεται η όποια απόφαση τους να κριθεί από την Βουλή  καθώς ήδη από χθες τους δόθηκε αυτή η εξουσιοδότηση.
Στο τέλος του τριμήνου θα διαπιστώσουμε αν η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να παραμείνει το κίνητρο για τους δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθορίων περιοχών, με αντίστοιχη τόνωση των αδύναμων τοπικών οικονομιών ή αν για ακόμη μία φορά θα ζήσουμε την ασυνέπεια και τους τακτικισμούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.