Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Γεωργαντάς: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς μαζί με την Βουλευτή Σερρών Φ. Αραμπατζή κατέθεσαν χθες το βράδυ  τροπολογία προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στους νομούς Κιλκίς, Σερρών, Δράμας και Πέλλας. Με την τροπολογία αυτή ζητούν στη σημερινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου να προστεθούν στο άρθρο 19 ως δικαιούχοι του επιδόματος παραμεθορίου και οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στους τέσσερις (4) προαναφερόμενους νομούς.
Ακολουθεί το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης και της προτεινόμενης διάταξης :


 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
​Στο άρθρο 19 του σχεδίου νόμου «Διαχείριση των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, Μισθολογικές Ρυθμίσεις και άλλες Επείγουσες Διατάξεις Εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», τελείως αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα και αυθαίρετα ορίζονται εκ νέου οι δικαιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και εξαιρούνται της καταβολής οι Υπάλληλοι, που υπηρετούν στους Νομούς Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών.
Η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης δεν αφαιρεί απλά μια αναγκαία εισοδηματική πρόσοδο για τους υπηρετούντες στους εν λόγω Νομούς αλλά ανατρέπει και τον προγραμματισμό οικογενειών, η επιλογή των οποίων για την υπηρέτησή τους σε παραμεθόριες περιοχές, έλαβε υπ' όψιν και την ύπαρξη του συγκεκριμένου επιδόματος.
Η πρόσβαση και οι συνθήκες εργασίας στους παραπάνω Νομούς εξακολουθούν να παραμένουν δυσμενείς, γι'αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα είναι αναγκαίο αντιστάθμισμα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Επιπροσθέτως, οι συγκεκριμένοι Νομοί τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει δραματικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα αποτελέσματα της κρίσης, λόγω και των αθρόων μετεγκαταστάσεων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στις εκτός φορολογικού συναγωνισμού χώρες των βορείων συνόρων μας.
Επειδή η δημοσιονομική επιβάρυνση υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τα οφέλη της διατήρησης του συγκεκριμένου επιδόματος, καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και με την προτεινόμενη τροπολογία επιχειρείται η αποκατάσταση της επιχειρούμενης αδικίας.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 19 προστίθενται μετά την λέξη «Θράκης», οι λέξεις «των Νομών Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών» και διατυπώνεται συνολικά το πρώτο εδάφιο ως εξής:
«Στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των Νομών Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι είκοσι (20) χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας, χορηγείται επίδομα Παραμεθορίων Περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.