Thursday, December 17, 2015

«Αναβολή συζήτησης ερώτησης για τις δομές υγείας Κιλκίς – άλλες οι προτεραιότητες του Υπουργού»

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Κιλκίς Γεώργιου Γεωργαντά με τίτλο «Οριακή η κατάσταση των δομών υγείας του Κιλκίς λόγω των μεταναστευτικών ροών» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί αναβλήθηκε με ευθύνη του Υπουργού Υγείας.

Δυστυχώς ο Υπουργός απαξίωσε να εμφανιστεί στην Ολομέλεια για να απαντήσει σε μια σειρά συγκεκριμένων και πολύ σοβαρών θεμάτων που αφορούν τις δομές υγείας του Κιλκίς.

Ο Υπουργός το τελευταίο διάστημα δείχνει αξιοσημείωτη ταχύτητα μόνο σε ότι αφορά τις απομακρύνσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να παύσει τον Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς Θέμη Ανθρακίδη και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν-Κ.Υ Γουμένισσας Στυλιανό Βαμβίνη.


Για τον Υπουργό η λέξη αξιολόγηση αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σημασία. Καμία σημασία δεν είχε φαίνεται για τους πολίτες του Κιλκίς η λειτουργία της Τρίτης χειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκταμιεύθηκαν μέσα στο 2013.

Καθόλου σημαντικό δεν ήταν το γεγονός ότι ανακαινίστηκαν και λειτουργούν τα μαγειρεία του νοσοκομείου Κιλκίς μέσω συντονισμένων ενεργειών οι οποίες μειώνουν δραστικά το κόστος σίτισης.

Αυτονόητο επίσης φαίνεται ότι ήταν το γεγονός της σύνδεσης του νοσοκομείου με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου και μάλιστα  με λεφτά από πρόγραμμα interreg με αποτέλεσμα την εξοικονόμιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Και φυσικά άνευ σημασίας είναι η υλοποίηση του διασυνοριακού προγράμματος Ipa-Shield Ελλάδα – FYROM 2007-2013 που απέφερε στο  νοσοκομείο Κιλκίς νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 686.000 ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του Υπουργού εντός «τεσσάρων λεπτών» δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την διάθεση ουσιαστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου. Από το καλοκαίρι του 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες βοήθησε σημαντικά στη λειτουργία του νοσοκομείου. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν διαπιστώνεται η ίδια διάθεση και το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι ότι το νοσοκομείο σε μια κρίσιμη στιγμή είναι ουσιαστικά «ακέφαλο».

Αναμένω τον προσδιορισμό νέας ημερομηνίας για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης καθώς όπως σωστά ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου στην προ-ολίγων ημερών συγκέντρωση τους ΄΄η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής όλων όσων με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους΄΄.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.