Friday, November 4, 2016

Γκιουλέκας: «Εκτεθειμένος ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη»

O Υπεύθυνος του Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή πληροφορίες για ελλιπή φύλαξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, έκανε την εξής δήλωση:
«Πρωτοφανές!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη, ο Τύμβος Καστά, παρέμεινε επί αρκετές μέρες χωρίς τα επαρκή μέτρα προστασίας, χωρίς αποτελεσματική φύλαξη!
H προστασία και φύλαξη του χώρου ανετέθη τελικά σε άτομα που ούτε σχετική ειδίκευση έχουν, ούτε σχέση με το αντικείμενο της φύλαξης αρχαιολογικών χώρων.  
O Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στον αρχαιολογικό χώρο. Γιατί, γενικότερα, ο Τύμβος Καστά, αυτό το τόσο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής – και όχι μόνο – κοινότητας, έχει ”εγκαταλειφθεί” από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.