Thursday, May 11, 2017

Παρουσία ΓΓΔΒΜΝΓ, Παυσανία Παπαγεωργίου, στη 18η Biennale Νέων Δημιουργών στα Τίρανα

Στη 18η Biennale Νέων Καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα από τις 4 έως τις 9 Μαΐου, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου.
Η Biennale νέων δημιουργών έχει ως στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση της ανάδειξης της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Στη 18η Biennale Νέων Καλλιτεχνών συμμετείχαν 230 καλλιτέχνες, 18-34 ετών, προερχόμενοι από 23 χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Η φετινή διοργάνωση με θέμα «History + Conflict + Dream + Failure = HOME», επιλέχθηκε από τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, Driant Zeneli.
Η διοργάνωση της ελληνικής αποστολής έγινε με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, μετά από αξιολόγηση φακέλων υποψηφιότητας και επιλογή καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή. Εκπροσωπήθηκε σε πέντε τομείς τέχνης, από τους παρακάτω καλλιτέχνες: Αγγελική Διακρούση –εφαρμοσμένες τέχνες, Άρτεμις Παπαχρήστου εφαρμοσμένες τέχνες , Ιάσωνα Μεγκούλας (Cacao Rocks) εφαρμοσμένες τέχνες, Νικόλα Βαμβουκλή με video installation, Μαρία-Ελένη Βόμβολου Αρσενιπούλου με ομάδα πέντε καλλιτεχνών στο performance και από το Θωμά Τσαλαπάτη στη δημιουργική λογοτεχνία.
Ο ΓΓΔΒΜΝΓ εξέφρασε τη στήριξή του σε θεσμούς που δίνουν στους νέους δημιουργικές διεξόδους από την κρίση και ανακοίνωσε πως, μέσα στους επόμενους μήνες, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκθεση με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που εκπροσώπησαν τη χώρα στα Τίρανα –αλλά και με επιλεγμένα έργα άλλων νέων που κατέθεσαν το φάκελο τους, αλλά λόγω των περιορισμένων θέσεων δεν συμμετείχαν στην αποστολή.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με το δήμαρχο τη πόλης, Erion Veliaj, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής νέων με στόχο την άρση των στερεοτύπων και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.