Wednesday, May 10, 2017

Η προσφώνηση του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου από την ΥΜΑΘ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη με την ευκαιρία των εγκαινίων του Προκόπειου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου (Π.Π.Ε.Κ.) της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Υφυπουργός συνόδεψε τον Αρχιεπίσκοπο στη Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον προσφώνησε πριν την τέλεση της Δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων της πόλης. Στη συνέχεια η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχειακό Μέγαρο Καλαμαριάς και στην ακόλουθη τέλεση Αγιασμού και Εγκαινίων του Π.Π.Ε.Κ..
Η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου από την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ήταν η ακόλουθη:
Μακαριότατε, είναι μεγάλη η χαρά των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς, όπως και όλων των πολιτών της Μακεδονίας, που σας υποδεχόμαστε σήμερα κοντά μας. Η παρουσία σας αποτελεί πηγή ιδιαίτερης ψυχικής ανάτασης και μας συνδέει με τις πηγές της πίστης και της παράδοσής μας. Η τιμή που μας κάνετε με την ευκαιρία των εγκαινίων του Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου μας υπενθυμίζει επίσης το βασικό δίδαγμα του Χριστιανισμού, που είναι η διαρκής προσφορά προς τον Συνάνθρωπο και η έμπρακτη προστασία και μεταλαμπάδευση της Πίστης και του Πολιτισμού μας προς τους συνανθρώπους μας και προς τις νέες γενιές.
Δεν μπορώ να υπερβάλλω για την ιδιαίτερη σημασία αυτού του μηνύματος. Γιατί, ειδικά στις μέρες μας, διανύουμε εποχές που οι αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, καλούνται να αποτελέσουν ξανά τους κύριους πυλώνες της καθημερινότητάς μας, και να μας στηρίξουν ως Άτομα και ως Πολίτες αναπληρώνοντας το κενό που δημιουργεί η ραγδαία υποχώρηση ανεπαρκών και στείρων απόψεων που προσπάθησε να μας επιβάλλει τα τελευταία χρόνια ο υλικός πολιτισμός.
Αυτή η ανάγκη της φωτισμένης πνευματικής προσφοράς προς το σύνολο της Κοινωνίας, από ανθρώπους υψηλού πνευματικού κύρους και ηθικού διαμετρήματος, εκπληρώνεται από τη σοφία του λόγου σας και από τη γαλήνη που εκπέμπει η παρουσία σας. Σας ευχαριστούμε βαθύτατα, που με το παράδειγμα σας, υπενθυμίζετε σε όλους μας τα διδάγματα μέσα από τα οποία οι πράξεις και οι ζωές μας ανακτούν το νόημα και την υψηλή αξία τους.
Επιτρέψτε μου εκ μέρους των πνευματικών σας τέκνων εδώ στη Μακεδονία και τη Θράκη να ζητήσω την ευλογία σας, και σας καλωσορίζω και σας χαιρετώ με το πιο χαρμόσυνο μήνυμα της Ορθοδοξίας: Χριστός Ανέστη!





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.