Thursday, May 11, 2017

Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αθ. Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εορτάζει φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Robert-Schuman που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο οποίο από το 1981 συμμετέχει και η χώρα μας.

Με μεγάλη χαρά, ευχαρίστηση και πολύ ενδιαφέρον, φιλοξενήσαμε και παρακολουθήσαμε, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και τις ώρες 9.30 π.μ. – 13.30 π.μ. μία προσομοίωση συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαθητές του Πειραματικού σχολείου Σερρών, σε ρόλους Ευρωπαίων αξιωματούχων, συμμετείχαν στη συνεδρίαση αυτή του Ευρωπαϊκού Οργάνου . 

Τέτοιες εκδηλώσεις συντονίζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4 Europe οργάνωσε την Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 23 μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
  
Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση υλοποιείται και παρουσιάζεται από Σερραίους μαθητές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του προγράμματος, στον επικεφαλής εκπαιδευτικό υπεύθυνο για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Teachers 4 Europe» Ιωάννη Καραγκιόζη και κυρίως στους νεαρούς μαθητές, οι οποίο κράτησαν σε άριστο επίπεδο τον ρόλο τους ως Ευρωβουλευτές Ευρωπαϊκών χωρών .

 Τα Θέματα ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν  σ
τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν:


-Η 60η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (25/3/1957) 
-Τα 30 χρόνια του Erasmus+ (1987 – 2017)
-Νομοθετικές προτάσεις διεύρυνσης του Erasmus+, με όρους  και προϋποθέσεις, και σε μικρότερους των 16 ετών μαθητές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 
-Πρόταση «Ένταξη Αρχαιολογικού χώρου Αμφίπολης και Σπηλαίου Αλιστράτης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO»
-Πρόταση «Σέρρες, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Υποψήφια πόλη»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.